Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszínű kifli

Kétszínű kifli
Kétszínű kifli
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer anyukám meglátogatott, és hozta ezt a fincsi kiflit, és hozta mindjárt hozzá a receptet is, mert tudja hogy szeretek sütni, főzni. Nagyon finom, és még másnap is puha!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 3 dl tejben, másik 3 dl-ben feloldjuk az édeskét.
  2. A lisztben elkeverjük a cukrot, az olajat és az élesztőt. Összegyúrjuk az édeskés tejjel.
  3. Elfelezzük a tésztát, és az egyik felébe beletesszük a kakaót, majd egy kis tej segítségével összegyúrjuk.
  4. Keleszteni nem kell a tésztákat, rögtön gombócokat formálunk belőlük.
  5. Egymás tetejére teszünk egy sárga és egy barna gombócot, és együtt kisodorjuk kerek lappá.
  6. Tetszés szerint 8 vagy akár több cikket vágunk belőle, és kifli formára feltekerjük.
  7. Beletesszük a tepsibe (amit nem kell kikenni), kb. 20 percig állni hagyjuk, addig előmelegítjük a sütőt.
  8. Megsütjük aranybarnára. Ha kivettük, még forrón megkenjük a 0,5 dl vaníliás cukorral elkevert hideg tejjel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 28 554
elküldve: 5
receptkönyvben: 472
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Dömi

Mióta szakács: 2010.06.06.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-vaníliás kifli, kifli kétféle tésztából, kétszínű feltekert kifli, kelesztett kétszínű kifli

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dallos79
dallos79 Wed, 2012-03-28 16:14

Most lettem kész,hát valami isteni finom :) 3,5éves kisfiam csak úgy kapkodja....
és még hajtogatta is velem a kifliket :)
Köszönöm ezt a szuper receptet!!

dallos79
dallos79 Wed, 2012-03-28 20:02

Szia!Ha marad véletlen belőle másnapra,akkor betegyem egy zacsiba,vagy nem kell mert úgy is puha marad?

Dömi
Dömi / Dömi Thu, 2012-03-29 06:56

Szia! Hát én bele szoktam rakni egy zacsiba, biztos ami biztos. Nem tudom, hogy ha nem teszem bele akkor milyen lesz. Nálunk ritkán marad másnapra! :)

picike21
picike21 / picike21 Wed, 2012-02-08 17:38

Köszönöm a gyors választ Dömi, azt hiszem akkor bátran belezuttyintom majd a 40 db édeskét :)

picike21
picike21 / picike21 Wed, 2012-02-08 16:48

Sziasztok,
olvastam, hogy sokan megcsináltátok ezt a receptet és finom lett. Menniyre édes? mert bevallom kicsit elcsodálkoztam, hogy 40 db édeske és még 6ek cukor is kell bele!
Megírná valaki, hogy mennyire édes?
Köszönöm: picike

Dömi
Dömi / Dömi Wed, 2012-02-08 17:36

Szia!
Nem sok bele a cukor és az édeske is, így a legjobb, igazán finom lesz így. :-)
Szerintem nem túl édes, pont jó. :-)

Döme-Ádám
Döme-Ádám Tue, 2011-11-22 00:20

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy a kinyújtás és sodrás előtt hány gombócba szeded a tésztát, s kb. mekkorára kell kinyújtani a cikkekre vágás előtt? Mennyi kifli lesz ebből a mennyiségből??
Válaszodat előre is köszönöm: Ildi

Dömi
Dömi / Dömi Tue, 2011-11-22 08:38

Szia!
Hát én általában 4-4 gombócot csinálok a kétféle tésztából. Úgy kb. 20-25 cm átmérőjűre szoktam nyújtani, és 8-10 cikkre vágom hogy sok legyen belőle (kb 5-10 cm-isek lesznek). Jó vékonyra kell kinyújtani és akkor sok felé el lehet vágni, attól függ hány darabot szeretnél csinálni és hogy mekkora legyen. (Az eredeti receptemben 8 cikket ír) Ha kicsiket akarsz, akár a kétféle tésztát több felé is szétválaszthatod és akkor kisebb kifliket is lehet csinálni. A feltekerthez képest minimum duplájára kel ha nem nagyobbra. Nekem az utolsó adag már majdnem 3szorosára megnő mire a többi megsül. :)
Jó sütést, remélem tudtam segíteni! :)

Döme-Ádám
Döme-Ádám Tue, 2011-11-22 23:51

Köszönöm a gyors választ, ma délután már meg is sütöttem a gyerekeimnek uzsonnára!
Bár csak fele mennyiséggel készítettem, de igazán kár volt így takarékoskodnom, mert igen nagy sikert aratott a család számára. Minden az útmutatásod szerint készült, csak annyit változtattam, hogy a kakaós rétegbe belereszeltem egy narancs héját, valamint a felcsavarásnál a kiflikbe rejtettem 1-1 darabka csokoládét, ami a sütés alatt fenségesen felolvadt. Az édesítőszer helyett 70g cukrot használtam, a sütés pedig nálam 180 fokos légkeveréssel 20 percig tartott. Így 16 db finom, puha és ízletes péksüti készült ma a konyhámban.
Köszi ezért a gyors és csodás receptért, biztos vagyok benne, hogy még sokszor fogom elkészíteni!

Dömi
Dömi / Dömi Wed, 2011-11-23 09:41

Örülök, hogy ízlett. Mi csak ketten vagyunk de nagyon ritka ha másnapra is marad belőle. :) A narancshéj és a csoki jó ötlet, lehet hogy legközelebb én is kipróbálom úgy! :)

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Fri, 2010-11-12 06:38

Ennek a kiflinek az is nagy előnye, hogy gyors.Tényleg nem kell vele sokat vacakolni.
Arról meg már nem is beszélve, hogy a családomom ki volt nyúlva tőle.
Köszönöm a receptet. Ezen a hétvégén is elkészítem.

Dömi
Dömi / Dömi Fri, 2010-11-12 07:53

 Szia!
Örülök, hogy ízlik! Nekünk is a kedvencünk. Mire az második tepsivel megsül,addigra az első el is fogy! :)
További jó főzőcskézést!

nagyneva
nagyneva Tue, 2010-08-24 13:46

Szia ! Köszönöm a receptet. Most sülnek. Meg kell mondanom ha olyan finom mint amilyen szép akkor a kedvenceim közt a helye. Majd lefényképezem és megmutatom neked. Nagyon szertttem csinálni.:)))

Dömi
Dömi / Dömi Sun, 2010-08-15 16:23

 Örülök, hogy ízlett! További jó főzőcskézést! Szép napot! :)

jucus1980
jucus1980 Sun, 2010-08-15 16:07

Szia máma meg is sütötem a kiflit és tényleg isteni finom lett!!!!

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2010-08-13 09:02

Kedves Dömi, most sülnek a csodakiflik! Találtam egy kis étcsokit, így mindegyik közepébe tettem egy-egy kis darabot. És négy gombócot tettem egymásra, úgy nyújtottam ki, majd 16 db-ra vágtam. Így erősen hajaz a Princess-re, de szerintem finomabb lesz. A pasim el lesz ájulva, ha megkóstolja. Legközelebb elkészítem csokikrémmel, és beküldöm a receptet. További jó recepteket, szép napot!

Dömi
Dömi / Dömi Thu, 2010-08-12 15:39

Szia!
Nem szárított élesztőt használok, hanem rendeset! Nem szoktam szárítottat használni!
Hát sajnos azt nem tudom, hogy az édeske mennyi cukornak felel meg, mert én mindig is édeskével csináltam. Szerintem nem kellene cukrot használni, helyette, mert akkor nagyon édes lenne! Én így gondolom!

manócska2010
manócska2010 Thu, 2010-08-12 15:10

Szia! Nagyon jól néznek ki a kiflik. Szárított élesztőt használsz hozzá? A 40 db édeske kb. mennyi cukornak felel meg? Köszönöm és Üdv Manó

torpi
torpi Thu, 2010-08-12 22:59

manocska! 1 szem edesito tabletta, alltalaban 2 szem kockacukornak felel meg.Szerintem 40 szem tul sok egy sutiben.Mivel sok rosszat olvastam kulonfele edesitoszerekrol maradok a cukor mellett.En kristalycukrot hasznalok ami itt nalunk australiaban nadcukor kevesbe olyan edes mint otthon a repacukor.Javaslom hogy 4 evokanalnal tobbet ne tegy bele.Mi itt csak szaritott elesztot hasznalunk. fel kilo liszthez eleg ha egy csomagot hasznalsz.Keverd a lisztbe bele es ha tejjel kell dolgoznod azt csak langyossal tedd, hogy meg tudjon kelni a tesztad.Jo munkat kivanok neked: Valeria

1467
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
napraforgó olaj 2 dl
cukor 6 ek
édesítőszer 40 db
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tej 6.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag