Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszínű lepény

Kétszínű lepény
Kétszínű lepény
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy 1980-as kiadású régi receptkönyvben találtam ezt az egyszerű receptet. Könnyen beszerezhető alapanyagok, rövid elkészítési idő... Tökéletes vendégváró.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőport a liszthez keverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a diót, és annyi tejet öntsünk hozzá, hogy közepesen lágy linzertésztát tudjunk gyúrni belőle.
  2. Ha összeállt, elfelezzük, és az egyik feléhez hozzádolgozzuk a kakaóport, majd 15 percre hűtőbe tesszük a világos és a barna tésztát.
  3. Egy közepes méretű tepsit margarinnal kikenünk, és liszttel hintünk. Kinyújtjuk a világos tésztát, majd a tepsibe egyengetjük, megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk őrölt fahéjjal ízlés szerint. Végül befedjük a kinyújtott barna tésztával.
  4. Megsütjük, kockára vágva és porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 334
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Emese

Mióta szakács: 2010.12.25.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

linzer, lekváros lepény, vendégváró sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1048
finomliszt 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
margarin 15 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
dió 15 dkg
tej 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál