Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszínű márványos sütemény

Kétszínű márványos sütemény
Kétszínű márványos sütemény
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikusan a "délutánra váratlan vendégek jönnek, jaj mit süssek, ami nem macerás" sztori. Nem volt itthon vaj, ezért olyan sütit kerestem, ami anélkül is elkészíthető. Anyósomtól származik a recept alapja. Ott a két színt egymásra kellene önteni, egyiket a másik után, én kicsit variáltam rajta. :)
Egyszerű kavart süti, kezdők is bátran elkészíthetik, gyorsan készen van. Frissen fogyasszuk, másnapra néhány kocka maradt belőle, a reggeli kávéhoz ettem meg, de frissen finom.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nyári kánikulában krémes süti helyett, vendégvárónak, csak úgy a nyári szünetre, kezdők, gyerekek is elkészíthetik, mert egyszerű.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Apránként hozzáadjuk a másfél dl étolajat és a másfél dl vizet.
  4. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és egy pici sót. Jól elkeverjük a sütőport a lisztben.
  5. A kikavart étolajas-vizes-tojásos cukorhoz adagoljuk a sütőporos lisztet és jól összekutymákoljuk, hogy ne legyen csomós.
  6. A felvert habot is a tésztához keverjük. Folyékony, jó állagú tésztát kell kapnunk.
  7. A krémes tésztát két tálba elfelezzük és az egyikbe belekeverünk még 3 ek kakaót, a másikba pedig a vaníliás cukrot (és opcionálisan citromhéjat reszelünk).
  8. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy, magas tepsit (a legnagyobbat, amelyik befér a sütődbe) :) (A könnyebbség kedvéért, hogy a papír ne csúszkáljon benne és a sarkok is jók legyenek, csipesszel meg szoktam fogatni a papírt a tepsihez.)
  9. A fakanalunkkal felváltva adagoljuk a sárga és a barna krémet, nem baj, ha összevissza folyik. Egész addig folytatjuk, amíg a krémek tartanak.
  10. Előmelegítjük a sütőt, levesszük a csipeszeket a tepsiről :) s legalacsonyabb (150 fokon), azaz lassú tűzön 35 perc alatt készre sütjük. Elképzelhető, hogy 170 fokon 25-30 perc alatt kész.
  11. Kiemeljük papírostól, ha kissé kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 23 x 38 x 6 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 95 892
elküldve: 27
receptkönyvben: 677
elkészítve: 42/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Crisnique

Mióta szakács: 2011.01.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kevert tészta, piskóta, márványos süti,

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mynea
Mynea Thu, 2017-11-02 18:19

Nagyon szuper süti, még másnap is finom puha! Köszönöm a receptet!

Mynea
Mynea Wed, 2017-11-01 18:20

Nagyon finom süti, a másfél éves fiam két kézzel falta! Köszönjük a receptet! :)

diringo
diringo Sun, 2016-04-24 12:00

Nagyon jó kis recept, jó a sütemény tésztája-én csokibevonatot tettem a tetejére

Sharony
Sharony Sat, 2015-06-27 07:20

Már sokszor megsütöttem, nagyon szeretjük. Én is meggyel szoktam még megszórni, és ha kész és kihült, akkor vanilía pudingból sűrű krémet készítek a tetejére, majd arra tortabevonó...hm, valami isteni!!! :) Köszi a receptet :)

crisnique
Crisnique / crisnique Mon, 2015-06-29 12:13

Örülök, hogy ízlett. Igen, épp ez a jó benne, hogy remek, jó állagú alaptészta, amit bármivel variálhatunk. :)

kitty04
kitty04 Sat, 2013-12-21 14:34

Másfél adagot sütöttem, az első tepsivel 10 perc alatt elfogyott:) Én is tettem bele meggybefőttet, mert mamám is úgy csinálta régen (Tarka-barka recept alapján), s úgy még finomabb lett:) a kakaós részbe raktam még rumaromát, a vaníliásba vaníliacukrot, vaníliarumot, s citromlevet. Könnyű volt elkészíteni.
Köszönjük:)

taricsanita
taricsanita Fri, 2013-06-28 08:55

Most csináltam meg a sütit de tettem bele egy kis meggyet meg tört csokoládét kíváncsi leszek milyen lett.Köszi a receptet

Holdfény722
Holdfény722 Fri, 2013-05-31 12:13

Megsütöttem a lányom névnapjára,valóban isteni finom lett! Nekem még másnap is puha volt,illetve én szeletelés közben kóstoltam meg,de isteni puha volt. Éjszakára letakartam,de egyáltalán nem száradt ki! Mentve a receptek közé!:)

evacili
evacili Tue, 2013-03-26 14:22

Most eszegetjük, nagyon finom és tényleg pillanatok alatt kész van.Arra gondoltam, legközelebb egy kis meggyet szórok bele, szerintem jó lesz vele. El tudom képzelni aszalt gyümölcsökkel is, de a recept így önmagában is szuper. Köszi. Üdv: Cili

crisnique
Crisnique / crisnique Wed, 2013-03-27 16:21

Örülök, hogy sikerült! Gyümölcsös süteményhez más tésztám van, ezzel még nem próbáltam, viszont a múltkor újra sütöttem és reszeltem bele narancshéjat is, és igen, belement egy kis rum is. Nem rontotta el. :)

Alyssa
-Mazsola- / Alyssa Sun, 2011-10-16 14:53

Én ma megsütöttem, és tényleg nagyon egyszerű és finom! :) Annyi, hogy én is használtam rumaromát hozzá (imádom :D), meg sajna nyomi volt a citrom, amit itthon találtam, olyan kis puha volt és nem lehetett reszelni, hiába próbáltam, ezért csak a levét használtam fel, de így is jó lett. :) Nagyon mutatós süti! :)
Köszönöm én is a receptet! :)

Skadi
Skadi Moncsi / Skadi Sat, 2011-07-02 12:01

  Megsütöttem a sütit, és nagyon finom lett. Annyit csavartam rajta, hogy a kakaós részbe tettem rumaromát, a vaniliásba pedig még a citromot is belecsavartam. Nagyon finom, könnyű sütemény lett. És ami nem elhanyagolható, jó kiadós :)
Köszi a receptet:D

Mendyke
Mendyke Tue, 2011-06-28 13:46

Megsütöttem a sütit :) bátran ajánlom mindenkinek, kezdőknek is, akik sietnek azoknak is, váratlan vendég esetén is :) ugyanis roppant egyszerű, semmi baj nincs vele és szerintem el sem lehet rontani. Nagyon finom állaga van, finom íze. Holnapra nem marad az biztos.
Úgyhogy köszi :)
Én 160 C- on légkeveréssel, alsó-felső sütéssel sütöttem 25 percet.

420
finomliszt 25 dkg
cukor 25 dkg
tojás 4 db
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet