Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszínű pudingtorta

Kétszínű pudingtorta
Kétszínű pudingtorta
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam a konyhaszekrényben sok-sok piskótát és két maradék pudingport. Ezt gondoltam ki belőlük.
Csokimázra nem írtam receptet, mert nem tudom, miként lenne az igazi, ezt Rátok bízom. (Nekem valami félig dermedt, szószos dolog kerekedett ki belőle..)
Ha van kéznél gyümölcs, tegyetek bele bátran azt is, mert nagyon fel tudja dobni.
Természetesen elkészíthető házi pudingból és saját sütésű piskótából is. :-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A vaníliás réteghez

A csokis réteghez

A tetejére

  • 10 dkg mandulapehely (vagy tetszés szerint habtejszín, csokiöntet)

ajánlat

Akár születésnapi tortaként is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előveszünk egy kerek formát (én kerámia tálat használtam), és kiöblítjük hideg vízzel.
  2. Edényünk aljára lerakunk egy réteg babapiskótát. Ha kell, eltörjük, lényeg, hogy szépen beborítsuk a tál alját.
  3. Egy tálkába szórjuk a vaníliás pudingport és a többi száraz hozzávalót, majd kevés hideg tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük. Belereszeljük a citrom héját. Maradék tejet közben felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és sűrűn kevergetve hozzáöntjük a tálka tartalmát, elkeverjük benne az 1 ek vajat, és főzzük egy percig folyamatosan keverve.
  4. Ezt a vaníliás pudingot ráöntjük a réteg piskótára, és hűtőbe tesszük dermedni.
  5. Ugyanígy elkészítjük a csokoládés pudingot is, itt a már forró tejbe daraboljuk a csokikat, és jól elkeverjük.
  6. Kivesszük a megdermedt pudingot, és teszünk a tetejére egy réteg babapiskótát. Erre öntjük a még meleg csokis pudingot, majd ismét egy réteg piskótával beborítjuk.
  7. Egy éjszakát lefedve hagyjuk a hűtőben, így kellően megpuhulnak a piskótarétegek.
  8. Tálalás előtt egy nagy tálra borítjuk a tortánkat, és tetszés szerint díszítjük.

  • tepsi mérete: 20x9 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 285
elküldve: 8
receptkönyvben: 264
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

El Bendi

Mióta szakács: 2010.05.18.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sütés nélküli pudingos torta, pudingtorta, pudingos desszert babapiskótával, babapiskóta pudinggal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bertalucia
Bertalucia Wed, 2011-10-12 22:56

Szia El Bendi!
A gyerekeim nagyon szeretik ezt a tortát. Én meg szoktam bolondítani egy kicsit. Rum aromával elkevert barack lekvárral végig kenem a piskóta rétegeket, illetve karikára vágott banánt is teszek bele. Így az egyébként eléggé édes ízt kellemesen élénkíti a lekvár savanyúsága.

456
babapiskóta 200 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 400 ml
habtejszín 1 dl
vaníliás cukor 0.75 csomag
citromhéj 1 tk
porcukor 4 ek
vaj 1 ek
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 400 ml
habtejszín 1 dl
vaníliás cukor 0.25 csomag
porcukor 3 ek
tejcsokoládé 3 dkg
étcsokoládé 6 dkg
vaj 1 ek
mandulapehely 10 dkg