Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszínű, sós masnik

Kétszínű, sós masnik
Kétszínű, sós masnik
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítek rágcsálnivalót, ez az egyik legkiadósabb és ráadásul sokáig eláll.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük, belemorzsoljuk a vajat, beletesszük az olajat, a tojást és a bort. Jól összegyúrjuk.
  2. 15-20 percig a hűtőben pihentetjük.
  3. Két részletben, kb. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk.
  4. Megkenjük a kissé felvert tojásokkal, sűrűn megszórjuk szezámmaggal, majd a tenyerünkkel kissé megnyomkodjuk.
  5. Kb. 8 cm széles csíkokat vágunk, megfordítjuk és azt az oldalát is megkenjük tojással, illetve megszórjuk mákkal (lenmaggal vagy köménymaggal), majd kissé megnyomkodjuk a tenyerünkkel.
  6. 2 cm-es csíkokra vágjuk, egyenként megtekerjük és így rakjuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon zsemleszínűre sütjük.


 

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 493
elküldve: 6
receptkönyvben: 222
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mákos-szezámmagos masnik, sós masnik mákkal és szezámmaggal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Margekarpati
Margekarpati Thu, 2013-09-12 21:51

Kedves Muci!A bort esetleg el lehet-e hagyni, mivel tudnám helyettesíteni?Előre is köszönöm a választ!Marianna

Muci
Muci / Muci Fri, 2013-09-13 19:42

Kedves Marianna !
Érdekes kérdést tettél fel. Szerintem, ha el akarod hagyni a bort, akkor valamilyen folyadékkal például tejjel, vagy kb. két evőkanálnyi tejföllel próbáld pótolni, hogy összeálljon a tészta. A végeredmény nem lesz ugyan olyan, de lehet, hogy így is finom lesz.
Üdv.: Muci

Muci
Muci / Muci Fri, 2010-04-02 09:12

Kedves Norim !
Ez úgy értendő, hogy kétfelé osztod a tésztát és egymás után nyújtod ki és dolgzod fel, mert egyszerre az egész
nem fér el a nyújtódeszkán.
Üdv.: Muci

norim
norim Fri, 2010-04-02 07:48

Kedves Muci!
A két részletben nyújtás pontosan mit jelent?
A választ előre is köszönöm.

930
finomliszt 50 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
vaj 4 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1.5 teáskanál
tojás 1 db
fehérbor 1.5 dl
szezámmag 5 dkg