Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszínű szilvás batyu

Kétszínű szilvás batyu
Kétszínű szilvás batyu
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami különlegeset akartam készíteni! A hagyományos batyu volt az alap ötlet, amit én a kakaós tésztával bolondítottam meg :)! Bár a formája nekem így inkább egy virágra, mint batyura hasonlít :):)!!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót - a kakaó kivételével - összekeverjük, majd a felfuttatott élesztővel jó levegős tésztát dagasztunk. Kettéosztjuk, és a tészta egyik felét a kakaóporral összedolgozzuk. A két tésztát külön letakarva, meleg helyen kelesztjük nagyjából 40-45 percig.
  2. Kelesztés után mindkét lapot vékonyra nyújtjuk, majd négyzeteket vágunk belőlük. Egy fehér és egy kakaós négyzetet helyezünk egymásra úgy, hogy a felső lap csúcskei az alsó oldalainak közepén helyezkedjenek el. Középre egy kis lekvárt teszünk, amit megszórunk cukros fahéjjal. A nyolc sarkot ezután felhajtjuk (mint a hagyományos batyunál) és jól összecsavarjuk, összenyomkodjuk, hogy sütésnél ne nyíljon szét.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük és 10-15 percet kelesztjük még. A tetejét sütés előtt megkenjük tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
  4. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 454
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas-szilvás batyu, kétszínű fahéjas-szilvás batyu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunderanyo
Tunderanyo Fri, 2013-01-18 14:46

Kedves Kingus!
Ma megsütöttem és ugyanilyen gyönyörű és nagyon finom lett a süti,tényleg inkább virág!
Köszi a receptet,várom a többit is :-)!
Legyen szép napod.
Tündi

theodelinda
Kingus / theodelinda Fri, 2013-01-18 19:05

Kedves Tündi!
Ennél szebb dicséretet nem is kaphattam volna, szép napom lett :) !! Nagyon örülök, hogy jól sikerült a sütim!!! Remélem további finomságokkal is megörvendeztethetlek majd :)!!
Kinga

Tunderanyo
Tunderanyo Sat, 2012-12-08 18:01

kedves Kingus!
Annyira jól néz ki ez a sütike,hogy biztosan ki fogom próbálni,köszi a receptet.
Legyen szép napod.
Tündi

theodelinda
Kingus / theodelinda Sat, 2012-12-08 20:27

Szió!
Nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy:)!! Biztos jól fog sikerülni, sok sikert hozzá és jó sütögetést :):)!! Neked is szép napot!
Kinga

690
finomliszt 70 dkg
cukor 2 ek
tej 4 dl
élesztő 4 dkg
napraforgó olaj 3 ek
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 1 ek
szilvalekvár 4 ek
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db