Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kevert almás Nerovedova konyhájából

Kevert almás Nerovedova konyhájából
Kevert almás Nerovedova konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még nagymamámtól tanultam. Rendkívül gyors és egyszerű, az eredmény pedig isteni. Akár magában, akár tejjel vagy egy jó bableves után tudom ajánlani. Nálunk gyakran kerül terítékre, ha gyorsan kell valami édeset készíteni.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát lereszeljük, a lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal.
  2. Egyszerűen az összes hozzávalót (alma, cukor, tojás, liszt keverék) összekeverjük egy tálban.
  3. A tepsit kivajazzuk, beleöntjük a masszát.
  4. Közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 22 679
elküldve: 19
receptkönyvben: 344
elkészítve: 25/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás sütemény, gyümölcsös kevert süti, gyors almás kocka

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Wed, 2020-04-01 18:37

Kedves Gabi!
Egyszerü, gyors és nem utolsó sorban nagyon finom !
Köszönöm a receptet!
Üdv : Olgi

dia0318
dia0318 Mon, 2015-02-02 16:47

Páromnak szerettem volna vmi almás süteményt csinálni, mivel sok alma volt itthon! Nekem nem tartozik az alma a kedvenceim közé.... Megsütöttem és mind megettük! :) Finom, lágy, nem túl tömény almával, ahogy szeretem! :) Köszönöm a receptet!!!

Sisyphus
Sisyphus Wed, 2013-10-23 20:53

180 fokon sütöttem tűpróbával majdnem 50 percig, mégis ragacsos maradt. Kicsit gumiszerű. Mit ronthattam el?

Bettilove
Jaguár / Bettilove Fri, 2013-03-15 19:08

Nagyon finom lett bár én raktam hozzá egy kis darált diót és 1dl olajat is eszi a család mindjárt üres a tepsi pedig kb 5 perce vágtam fel !! :)

zsozso21
zsozso21 Fri, 2012-12-07 15:39

Nem jár ebbe valami még, gondolok olajra vagy tejre. Olyan kemény és lisztes a massza, hogy nem tudom sül-e ki ebből valami.

nerovedova
Nerovedova / nerovedova Sat, 2012-12-08 22:44

Kedves Zsozso!
Nem kell bele már semmi más, és nem is szabad kemény lisztes masszának lennie, hiszen a tojások és a reszelt alma, ami elég sok levet enged, pont elegendőek a száraz alapanyagok mellé. A végeredményre eddig senki nem panaszkodott aki kipróbálta.

zsozso21
zsozso21 Sun, 2012-12-09 16:50

Köszönöm a választ. Muszáj volt rásegítenem egy kis olajjal, valószínű nem volt elég leve az almának, de nagyon nagyon finom lett. Most sül a második adag.

takacstinka
takacstinka Sat, 2012-11-24 18:06

Jó régen ettem az almás sütit, ma valahogy megkívántam, s pont erre a receptre bukkantam, kevés, egyszerű hozzávaló kellett és gyorsan lehetett elkészíteni. Jól sikerült, nagyon finom lett! A gyerekeim imádják! :)
Köszi az egyszerű, gyors, de finom receptet!

Üdv,
Tinka

margica
margica Sat, 2012-07-07 14:21

Megsütöttem még tegnap és finom lett. Nem hagyott cserben a régi sütőm, akár hiszed vagy nem a 80-as évek óta szolgál, elég gyakran használom, mert nagy sütő-főző vagyok.
Ez nem egyszeri süti lesz nálam, a páromnak is nagyon bejött és előnye, hogy pillanatok alatt kész, egyetlen tál elég, nincs egy halom edény utána.
Jó hogy rátaláltam a receptedre.
köszönöm még egyszer. (ja és a cukor 25deka volt nálam, igy is bőven édes)
hőség mentes szép hétvégét! m.

margica
margica Fri, 2012-07-06 13:21

Ki kell próbálnom ezt a sütit, mert szeretem a zsiradék mentes sütiket. Az a baj, hogy asütőm nem hőlégkeveréses, hanem egy őskövület.
A végeredményről beszámolok.
A receptér köszönet. A story nagyon bejön.

nerovedova
Nerovedova / nerovedova Sat, 2012-07-07 10:52

Kedves Margica!

Mindenképp próbáld ki, mert nem lehet elrontani. :)
Az én tűzhelyem is egy őskövület, csak azt nem lehet kiválasztani a sütés fajtájánál. :D
Tehát semmi gond, ha nem tudsz légkeveréssel sütni. :)
Sok sikert és jó étvágyat hozzá!

Üdv: Gabi

390
finomliszt 30 dkg
cukor 30 dkg
alma 4 nagy db
tojás 4 db
sütőpor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 1 ek