Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kevert almás süti

Kevert almás süti
Kevert almás süti
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakorlatilag elronthatatlan ez a süti, annyira egyszerű! Arról nem is beszélve, hogy milyen isteni finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral és a sóval habosra keverük.
  2. Folyamatos keverés mellett, szép lassan hozzáadagoljuk az olajat.
  3. A lisztet, a fahéjat és a sütőport összekeverjük, és hozzáadjuk a tojásos masszához, majd alaposan elkeverjük benne.
  4. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és felkockázzuk, majd a tésztába forgatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megszórjuk durvára vágott dióval, és 180 fokon 40 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 60 121
elküldve: 13
receptkönyvben: 333
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás süti, sütikocka

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pap Niki
Pap Niki Mon, 2019-04-01 11:50

A massza kevésnek tűnt az alma mennyiségéhez képet, de végül szépen összesült az egész és nagy sikere volt :)

hangerika
hangerika Sun, 2019-03-24 12:29

Ma megsütöttem, és nagyon-nagyon finom! Köszönöm a receptet, bekerült a családi kedvencek közé. :)

Nensy
Nensy Mon, 2017-11-06 21:41

Én is elkészítettem. De nekem volt egy nagy problémám. Nekem egy nagyon sűrű ragacsos massza lett. Azt lehetetlen lett volna tepsibe tenni. Átolvastam többször a receptet nem hagytam -e ki valamit, de arra gondoltam a receptből maradt ki valami. A videót is megnéztem. Hát nem tudom. Egy kis tejjel lazítottam, így a sütéssel kicsit meg kellett küzdenem. Nagyon sajnálom mert irtó finom, meg is tartanám mert izlett a családnak. Írjatok tapasztalatokat. Amikor megsült én még forrón meghintettem fahéjas cukorral.

st.kt
st.kt Mon, 2017-11-06 16:31

Elkészítettem, nagyon egyszerű, nagyon finom!! Jó sok dióval a tetején az igazi, köszönet a receptért :)

1276
tojás 3 db
cukor 220 g
0.5 kávéskanál
napraforgó olaj 225 ml
finomliszt 280 g
fahéj 1.5 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
alma 4 közepes db
dió 100 g