Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kevert almatorta

Kevert almatorta
Kevert almatorta
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy  régi receptünk a családban, ami nekem első süti próbálkozásaim egyike. Szinte elronthatatlan, nagyon finom, könnyű tésztája van, és pár perc alatt össze lehet "dobni" és mehet is a sütőbe. Az illat pedig, ami árad a sütőből sülés közben..... fenséges! 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, ezzel is kikeverjük.
  2. Ezután jön a liszt, amibe belekevertük a sütőport, a fahéj, csipet só és a citrom héja.
  3. Az almákat  megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, hozzáadjuk és lazán belekeverjük a tésztába.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  5. Kivajazunk, kilisztezünk egy tortaformát és beleöntjük. Betesszük az előmelegített sütőbe, és szép aranybarnára sütjük. 
  6. Ha kissé kihűlt, fahéjas porcukorral megszórva tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 21 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 386
elküldve: 2
receptkönyvben: 217
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almatorta, almás süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

natura
natura Mon, 2012-04-02 19:45

Kedves vicikó!

Az elkészítésnél kimaradt a sütőpor hozzáadása, de gondolom a liszttel együtt megy a tésztába ... :)

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2012-04-02 20:07

Igazad van, kimaradt a leírásból, és valóban a liszthez kell keverni. Köszi, hogy szóltál, kijavítom :-)
Üdv: Vici

csillucic
L. Csillu / csillucic Wed, 2011-10-19 14:26

Kedves Vicikó!

Jelentem, a sütid isteni lett! Még egy vaníliás cukor került bele. Köszi a receptet!
Csillu

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2011-10-19 15:14

Kedves Csillu!
Köszi a jelentést! :-))))) Örülök, hogy ízlik és jó étvágyat kívánok hozzá!
Üdv Vici

Pipp
Pipp Tue, 2011-10-18 18:12

Koszonom szepen a receptet:) mennyei finom lett, es tenyleg nagyon egyszeru. En meg a tetejere is szortam boven aprora kockazott almat:)

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2011-10-18 18:38

Kedves Pipp!
Örülök, hogy jól sikerült a süti és, hogy ízlik is!!! :-)))) Jön nemsokára a következő alma tortám, mandulás ;-))
Jó étvágyat a mostanihoz! Szép estét Neked, Üdv. Vicikó

474
finomliszt 150 g
vaj 150 g
cukor 130 g
tojás 4 db
alma 3 közepes db
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál