Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kevert húsos bolognai spagetti

Kevert húsos bolognai spagetti
Kevert húsos bolognai spagetti
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ételek íze akkor jön ki igazán, ha egy pár percet állni hagyjuk a kész ételt. Így a nyelvünket sem sütjük le :P :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apróra vágott hagymát és fokhagymagerezdeket az olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst.
  2. Fehéredésig kevergetjük, és hozzáöntjük a paradicsomszószt és a fűszereket. Összekeverjük, és főni hagyjuk fedő alatt, közepes lángon kb 30 percet, hogy a víz elfőjön benne, majd levesszük a fedőt, és még hagyjuk 15 percet főni.
  3. Közben a odatesszük a vizet forralni, és kifőzzük a spagetti tésztát sós vízben 5-10 percig AL DENTE állagúra.
  4. Majd leszűrjük, és tányérokba tálaljuk. Ráöntjük húsos szószt, és reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Jó étvágyat kivánok!
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 606
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bolognai spagetti, darált húsos spagetti paradicsomos szószban, bolognai makaróni

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

630
darált pulykahús 50 dkg
darált sertéshús 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 kk
bazsalikom 1 késhegynyi
kakukkfű 1 késhegynyi
paradicsomszósz 1000 ml
spagetti tészta 250 g
edami sajt 10 dkg
olívaolaj 4 ek