Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kevert meggyes piskóta

Kevert meggyes piskóta
Kevert meggyes piskóta
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főiskolás koromban egy hasonlóan borongós és hideg márciusi napon történt.... igazándiból egyáltalán nem emlékszem már, hogy milyen körülmények és előzmények között készült el először ez a csodálatosan finom és egyszerű süti, de azóta is folyton visszatapsolja a család, klasszikus kedvenc nálunk. TIPP: Lehet ezt majszolni akár ebéd utáni kávéhoz, az esti filmnézéshez egy finom meleg tea mellé, vagy reggelire, bár addigra egy tepsi nálunk simán elfogy. :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral és az étolajjal habosra keverjük.
  2. A tojások fehérjét, a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük (tipp: robotgéppel alacsony fokozaton kezdjük el verni, majd fokozatosan emeljük az erősségét, így csodálatos habot kapunk).
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral (tipp: még ízletesebb lesz a piskótánk, ha egy késhegynyi fahéjat is belekeverünk).
  4. Az 1 és 3. pontban elkészített masszákat összeöntjük, jól elkeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét is.
  5. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és rászórjuk a lisztbe megforgatott gyümölcsöt (azért kell lisztbe megforgatni, hogy ne süllyedjen le a tészta aljára sütés közben). Nekem még volt a nyárról saját fagyasztott meggyem, úgyhogy azt használtam fel, de barackkal is nagyon finom. Friss vagy konzerv/befőtt gyümölcs is tökéletes hozzá.
  6. 180 °C alsó-felső álláson kb. 45-50 percig sütjük (33*22 cm-es, mély tepsiben sütöttem). Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, óvatosan, lassan vesszük ki a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni, ízlés szerint felvágjuk, tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33*22 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 9 208
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gastrotherapy (Miskey Melinda)

Mióta szakács: 2014.01.02.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kevert süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

729
porcukor 360 g
rétesliszt 360 g
sütőpor 1 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 3 dl
tojás 9 db
vaníliás cukor 2 csomag
meggy 250 g
vaj 1 tk