Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kézbőlrák

Kézbőlrák
Kézbőlrák
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiss Zsolt javasolta egyik hozzászólásában, hogy mindenképp ki kell próbálni fűszerezett palacsintatésztában kisütni a kis rákokat. Köszönet a fantasztikus ötletért! Én ugyanis kipróbáltam. A párom teljesen oda van érte!  Így ismét az Ő véleményére alapozva kerül fel egy újabb recept, mert nekem ugye elképzelésem sincs, milyen íze van :o)
És hogy miért lett "kézbőlrák"? Hát, lehetett volna "voltnincsrák" is..  :o) Csak egyféleképp lehetne elkészíteni úgy, hogy a tányérra is jusson, ha egyedül vagyok a konyhában. Mert különben, mire a következő adagot kiveszem az olajból, addigra már nincs az előzőből egyetlen apró görbület sem. (Így aztán esély sincs előre tervezett "dizááányolt" fotózásra sem.) :o)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A palacsintatészta előzetes fűszerezését tekintve a variációknak pusztán a képzelet szabhat határokat, így akár minden alkalommal új és új élményt kínál.


Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!
Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A garnélarákot jól leöblítjük, s egy szűrőben félretesszük lecsepegni.
  2. A tojást összekeverjük a 2,5 ek liszttel és a tejjel, kevés sót, cayenne borsot, valamint egy lapos mokkáskanálnyi oregánót  szórunk hozzá.
  3. Az újhagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a bazsalikomot is összeaprítjuk olyan kicsikre, amennyire csak tudjuk - még az újhagymát is olyan picire, mint a fokhagymát szoktuk -, majd ezeket is belekeverjük a masszánkba.
  4. Kb. 10-15 percet hagyjuk állni.
  5. A garnélákat meghempergetjük 2 ek lisztben, belemártjuk a fűszeres palacsintatésztába, majd forró olajban kisütjük.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 280
elküldve: 6
receptkönyvben: 191
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

Garnélarák fűszeres palacsintatészta-bundában, bundás rák, aranyos görbék

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Tue, 2012-03-27 09:24

Kedves flikflak, ezer köszönet ezért a receptért! Én ugyan ki nem állhatom a rákféléket, de a férjem egyedül majdnem felfalta a dupla adagot, miközben végig azon hálistenkedett, hogy ilyen finomat még étteremben, profi szakácsok által elkészítve sem evett! :)

flikflak
Flikflak / flikflak Tue, 2012-03-27 17:02

Kedves Libaláb!
Igazán jó érzés, hogy sikerült örömet szerezned vele! :o)
Gondolom a férjed végigpuszilgatta utána a kezeid is :o)

Mosolygós napot!
flikflak

Wekerle
Wekerle Tue, 2012-01-17 11:56

Én fagyasztott előfőzött garnélafarkakat (250 g.) vettem 2 főre. A bundázó tésztába (liszt, tojás, tejföl, tej) csak kevés fokhagymás sót és pici erős paprikát tettem. Nem az a cél, hogy elnyomjuk a garnéla ízét bonyolult fűszerezéssel. Elég nehéz a feltételeket biztosítani ehhez a babakonyhai sütéshez. A gázlángot nem lehet elég kicsire állítani, ezért feltettem egy öntöttvas lapot. Magát a sütést egy sprotnis dobozban végeztem (egyszerre három rákfarok fért bele), a garnélákat óvatosan kézzel mártottam a palacsintatésztába, a forgatást és a kivételt két villával csináltam. Semmilyen faksznira nincs szükség, köretre sem. Megfogjuk a kész tésztában sült rákocskát a farkuszonyánál fogva, és leharapjuk, úgy, hogy a farkuszony a kezünkben marad. Ennyi. Meglepően finom falat (ízelítő) a fél fogunkra. :-)
Mivel a tészta nagyobb része megmaradt, Pangazius csíkok orly módra lesz belőle.

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-10-25 08:54

Szia Flikflak!
De jó ez a "kézbőlrák" sztorid! Igazi siker a főzés, ha semmi nem marad a tányéron, vagy mint most,el sem jut a tányérig. Köszi a jó ötletet! Vidám napot, üdv. Edit.

flikflak
Flikflak / flikflak Mon, 2010-10-25 09:35

Kedves Edit és Eszter!
Igen, persze dagadt is a mellem :oPPP , s csak mosolyogva néztem hogy tűnik el mind sorjában :o) Végeredményben szerencsém volt, hogy lehetőségem nyílt legalább a mancsában lekapni egy fotó erejéig :o)))
Szép napot Nektek is!!
flikflak

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-10-25 08:12

Akkor süthetek két-három adagot is,hm....?Nem baj.Még a nap süt, bár hűvös van, ezért viszont a szép napot és köszi!!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-10-25 07:35

Nekem bejön!Köszi szépen-valószínű az eredmény, itt is az lesz, mire végzek, tiszta olajszag leszek, és éppen ha egy-két darabot hagynak majd megkóstolni.Nem baj.Próba.Szép napot:Éva-Anyóca

flikflak
Flikflak / flikflak Mon, 2010-10-25 07:57

Hát, ha valóban ízlik nekik, akkor tényleg gyorsan kell kikapnod azt a kettőt, hogy meg tudd kóstolni :o)))
Amennyiben nem előételként készíted, akkor simán megeszegeti az ember egyedül is ezt a mennyiséget. Legalábbis én így láttam ;oP
Mosolygós napot Neked is!
flikflak

651
garnéla 20 dkg
tojás 1 db
finomliszt 4.5 evőkanál
tej 0.5 dl
0 ízlés szerint
oregánó 1 kk
bazsalikom 4 levél
fokhagyma 2 gerezd
újhagyma 0.5 db
szárított paradicsom 2 db
cayenne bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl