Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kézműves pizza

Kézműves pizza
Kézműves pizza
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kézműves pizza tésztájának a receptjét egy eredeti olasz szakácskönyvből szereztem meg. Fontos a friss élesztő, és a kelesztési idő betartása. A feltét tetszés szerint variálható. Én általában mozzarella és trappista sajtot használok, vegyesen.

hozzávalók / 2 adag

tészta

feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát: A lisztet egy kelesztésre alkalmas tálba szórjuk, közepébe egy kis mélyedést alakítunk ki, ebbe beleszórjuk a sót és a cukrot.
  2. Meglangyosítjuk a vizet kb. 35-38 °C-ra, és beleöntjük a mélyedésbe, majd belemorzsoljuk az élesztőt is a langyos vízbe. Lefedve hagyjuk 5-6 percet, hogy elkezdjen dolgozni az élesztő. Eztán kézzel jól összedolgozzuk, és kb. 20-30 percen keresztül dagasztjuk. Akkor van készen a tészta, ha szép sima és hólyagos a felülete, illetve az edénytől és a kezünktől is szépen elválik, azaz már nem tapad.
  3. Letakarva, langyos helyen 1-1,5 órát kelesztjük.
  4. A kelesztési idő alatt felkockázzuk a sonkát, lereszeljük a sajtot, a paradicsom konzervet is összeaprítjuk, ha darabos. Bekapcsoljuk a sütőt, 250 °C-ra állítjuk.
  5. Mikor a tészta megkelt, kiborítjuk egy deszkára, és sodrófa használata nélkül, kézzel széthúzogatjuk nagyjából kör alakúra, lehetőleg ne lisztezzük a felületet és a kezünket se.
  6. Pizzasütő tálcára tesszük, és ráöntjük a paradicsomot, majd megszórjuk szárított bazsalikommal és oregánóval. Rápakoljuk a sonkát és a szalámit, majd ráhalmozzuk a reszelt sajtot egyenletesen.
  7. Mikor betesszük a forró sütőbe a pizzát, akkor a hőfokot 220 °C-ra mérsékeljük, és alul-felül sütéssel 15 perc alatt készre sütjük. Sütés után díszíthetjük még olajbogyóval, illetve friss bazsalikom levéllel.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 002
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás pizza, olasz pizza, sonkás szalámis pizza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1260
finomliszt 30 dkg
1 kk
cukor 1 csipet
víz 15 ek
friss élesztő 2 dkg
sonka 10 dkg
sajt 20 dkg
szalámi 10 dkg
olajbogyó 12 db
konzerv paradicsom 15 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint