Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ki ahogy hívja - Diós-krémes szelet

Ki ahogy hívja - Diós-krémes szelet
Ki ahogy hívja - Diós-krémes szelet
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diós alapon habkönnyű krém, tejszínhab nélkül. :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, vizet, lisztet, diót, sütőport, majd piskótát sütünk belőle.
  3. A krémhez a lisztet és a zselatint csomómentesre keverjük, majd a tejjel felfőzzük.
  4. Ha kihűlt, a habosra felvert margarint és cukrot is hozzáadjuk.
  5. A kihűlt piskótára kenjük, megvárjuk, míg teljesen megszilárdul.
  6. A mázhoz a vajat megolvasztva belekeverjük a cukrot és a kakaót.
  7. A süti tetejére kenjük, fogyasztásig hűtőben tartjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 37 556
elküldve: 7
receptkönyvben: 580
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

krisztaaa

Mióta szakács: 2010.11.04.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós-krémes szelet csokimázzal, diós piskóta könnyű krémmel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

palace0214
krisztaaa / palace0214 Thu, 2010-12-16 21:30

Sziasztok! nem értem miért nem írja ki a kakaóport is...de egy ek kell a tésztába.
nekem bevált a zselatinos megoldás,ti úgy csináljátok,ahogy akarjátok.
és a mázam sem folyt el;)

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2011-12-14 23:58

Nekem is hiányzott a kakaó,mert a piskóta sötét.A diós piskóta teljesen másképp néz ki.
Még jó,hogy elolvastam a hozzászólásokat!
Köszönöm!

torpi
torpi Thu, 2010-12-16 10:23

A krembe griz kell es amikor kihol akkor keverjuk ossze a kremet, a tesztajaba viszont ugy latom kakaopor van de nem szerepel sehol.Zselatin nem kell bele hiszen nem folyos a krem.A mazba sokalom a vajat keveslem a cukrot.Van egy recepted azon a sutin is van kakaosmaz megsem igy adtad meg a receptjet.Ez a maz el fog folyni.Udv.valeria

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-16 09:11

Csak azt nem értem miért kell a krémbe zselatin.
A tej és a gríz főzete ad tartást a krémnek, teljesen felesleges a zselatín, esetleg, hogy biztosabb legyen 1 kanállal több grízt főznék a tejbe.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-15 21:25

A tésztába nem kell kakaó?Mert a recept nem ír,de a képen barna a tészta.
És a krémbe most akkor liszt vagy gríz kell?

tunde77
tunde77 Wed, 2010-12-15 15:35

Hat a negerkocka nem kremmel van hanem tojashabbal es ugy van rajta csokimaz.

vjeanette
vjeanette Wed, 2010-12-15 14:05

Szeretném megtudni, hogy a krémhez gríz kell, vagy liszt. A hozzávalóknál gríz szerepel, az elkészítésnél liszt. Köszönöm

ordoga
ordoga Wed, 2010-12-15 22:36

Szerintem grízesliszt, azaz RÉTESLISZT.
A négerkocka krémjét én úgy készítem.
Andi

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-12-15 13:45

Nálunk ez néger kocka, kedves Krisztaaa, de igazán mindegy is, hogy mi a neve a lényeg, hogy imádjuk, mert isteni!!! :))) Érdemes kipróbálni.

480
tojás 5 db
víz 6 ek
finomliszt 15 dkg
cukor 20 dkg
dió 10 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
búzadara 2 evőkanál
zselatin 1 teáskanál
vaj 10 dkg
porcukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek