Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiadós ír stew

Kiadós ír stew
Kiadós ír stew
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy ír egytálétel. A hagyományos Irish Stew-t Guinnes-szel, bárány húsból és kemencében szokták készíteni. Ma már sokféleképpen készítik: csibéböl, disznóból, marhából, birkából és a vegetáriánusok csak zöldségekkel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akik szeretnék próbálják ki a Guinnes-szel, de ha nem kapnak, akkor (erősen keserkés) barna sör is jó lesz hozzá. De nagyobb áruházakban biztos lehet kapni. Ha a sörrel készítjük, akkor 4 dl sör és 2 dl víz vagy alapleves kell hozzá. Ha sütöben készítjük, akkor 200°C-on 1-1,5 óra hosszat hagyjuk bent sülni, és minden hozzávalót egyszerre tegyünk bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst az olajon megpirítjuk.
  2. Felöntjük vízzel, az erőleveskockát beletesszük, és borssal ízesítjük.
  3. Forraljuk fel, csökkentsük a hőt. Fedjük le, és pároljuk 1 órán át.
  4. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, lefedjük, és még pároljuk 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 106
elküldve: 1
receptkönyvben: 131
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ír egytálétel, ír marhagulyás, ír marha sörben főve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Murhauz
Murhauz / Murhauz Tue, 2011-11-08 15:55

Sziasztok! Én Észak Írországban élek, nem tudom, hogy ez az egész ír szigeten vagy csak itt szokás, de a stew-ba HP szószt tesznek, de minimum ecetet. Itt mondjuk MINDENRE képesek ecetet tenni... A HP szósz szerintük a barna szósz, de semmi köze a mi barna szószunkhoz, fő összetevői a húslé és kétféle ecet....

nettunderke
nettunderke Sat, 2010-11-20 19:47

Igen ezt en is szoktam neha kesziteni. De en fuszerekkel; bar azt sem felejtsuk el itt Irorszagban nagyon iztelenul foznek. Nem igen hasznalnak fuszereket. Pedig a magyar gulyast nagyon szeretik

ejiku
Maria. / ejiku Sat, 2010-11-20 23:35

Szia nettunderke!
Hát igen,ez igaz.Az Ír barátnöm is mindent szeret amit mi készítünk,lehet az akármien csípös-füszeres,imádja.Itt Ír országban még rendes sütiek sincsenek,én szokok neki sütni,nembír vele betelni.Mindig elcsodálkozik rajta,hogy mien gazdag a konyhánk(ízekben és hozzávalókból).Maria

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-20 13:58

......nos így sem rossz,csak semmi íze,elfelejtettél fűszereket beletenni,és persze egy kevés kelkáposztát.

ejiku
Maria. / ejiku Sat, 2010-11-20 14:39

Szia szuszy!
nem felejtettem el a füszereket,mert a leveskocka vagy a húslé magában is elég sós-füszeres.Kelkáposztát azért nem tettem mert a fiam nem szereti és azt akartam hogy ö is egyen belöle.A családom még külön a tányérban is szokják füszerezni(vegeta,podravka) így amikor fïzök nem nagyon sok sót-füszert használok.Maria

511
marhahús 1 kg
napraforgó olaj 2 ek
víz 5 dl
marha alaplé 2 dl
bors 0.25 tk
sárgarépa 2 közepes db
burgonya 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
vöröshagyma 2 közepes db