Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kifli Tésztásfül konyhájából

Kifli Tésztásfül konyhájából
Kifli Tésztásfül konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen a "Molnárkák" a nevemből adódik, nem a péksütemény neve!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Kitűnő szendvicseknek, reggeliző kiflik. Meleg szendvicsekre is felhasználom, ha már szikkadt kicsit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a sót átszitáljuk.
  2. A tejjel felfuttatjuk az élesztőt 2 db édeske tablettával. (A tablettától szép lágy, kelt tésztánk lesz.)
  3. A száraz alapanyaghoz adjuk a felfuttatott élesztőt, a vajat, a vizet. Összegyúrjuk, mintegy 8-10 percen át. Amikor jól elválik a táltól, rugalmas tésztát kapunk. (Nem kemény!) Meleg helyen 45 percet kelesztjük.
  4. Amikor duplájára kelt, lisztezett deszkán kb. 18-20 db kis kifliket sodrunk. Két tenyerünk között olyan szivarformákat sodrunk. Zsírpapírral kibélelt tepsire tesszük, 10 percre még pihentetjük a melegben.
  5. A sütőbe egy kis tálkába vizet teszünk, 220 fokon gőzt csinálunk. A 10 perces kelesztés után lekenjük tojással. Betesszük a sütőbe, és visszavesszük 180 fokra. Hőlégkeveréses módban megsütjük. Amikor aranybarna, akkor kivesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x35x2 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 16 761
elküldve: 6
receptkönyvben: 440
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: croissant, zsemle, buci, hamburger-buci, burek, pita, bagel, perec, briós, édes leveles

egyéb elnevezések

"Molnárka" kifli, reggeliző kifli, péksütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hungarianangel
Hungarianangel Thu, 2015-12-10 15:26

Ma megsutottem. Jo lett az allaga, de nekem tul edes volt. Legkozelebb tobb sot es kevesebb cukrot fogok beletenni.

Pista39
Pista39 Wed, 2015-01-21 20:42

Nagyon jó ötlet!
Vigyázzatok, samott téglával béleljétek ki a tűzteret, ha van rá hely.
Üdv.:
Pista ;)

Ellák
Tésztásfül / Ellák Mon, 2014-02-17 10:29

Szia, Bregya
Remélem a kemencében finomabb lesz . Tudom , biztosan , mert a halászlé konyhában a gázon , nem igazi . A kinti bográcsban összehasonlíthatatlan! Az ízek , minden . Hiszen ezt mindenki tudja :) Ilyen a kemence , meg a gáz, villany sütő közötti különbség. Persze a modernebb sütők , mint az enyém , az is csak bandukol a nyomában . Kemence párti vagyok! Írd meg milyen lett a kemencétekben ! Köszönöm nektek , és további jó étvágyat is ! :)
Üdv. Tésztásfül

Bregya
Bregya / Bregya Mon, 2014-02-17 09:48

Nagyon finomak lettek! Kicsit a sós stanglira emlékeztet de így első nekifutásra tökéletes lett! Alig várom, hogy elkészüljön a "kemencénk" (cserépkályhába épített sütő) és abban is tudjak ilyeneket sütni!

646
finomliszt 30 dkg
rétesliszt 30 dkg
cukor 4 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 1.5 dl
1 kávéskanál
víz 2 dl
vaj 10 dkg
tojás 1 db
édesítőszer 2 db