Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kifliágyon sült húsgombócok paradicsomos szószban

Kifliágyon sült húsgombócok paradicsomos szószban
Kifliágyon sült húsgombócok paradicsomos szószban
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik külföldi képfeltöltő oldalon láttam meg egy képet erről az ételről, az elkészítésről a részleteket én találtam ki a saját ízlésünknek megfelelően. Itthon imádják :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darálthúst ízlés szerint fűszerezzük (őrölt pirospaprika, só, bors, bazsalikom, egy kevés olívaolaj, bármilyen csípős ízesítő), a rizzsel és az 1 db tojással alaposan összekeverjük.
  2. Zsemlemorzsát szórunk a kezünkre és kicsi golyókat formálunk a masszából.
  3. A paradicsomlevet felmelegítjük, majd beletesszük a húsgolyókat és kicsi-közepes lángon megfőzzük.
  4. A tepsink alját egy kis olívaolajjal kikenjük. A sajtos stanglikat felszeleteljük. Egy rétegben elhelyezzük a tepsiben, úgy, hogy szinte teljesen kitöltse. Egészen kicsi darabokat is vágtam és azzal tömködtem ki a lyukas részeket. A tetejükre olívaolajat és fokhagymát teszünk (apró darabban vagy összetörve).
  5. Erre jön a tejfölből és a tömlős sajtból kikevert massza, amit szépen egyenletesen elkenünk. Erre pedig ráreszeljük a trappista sajtot.
  6. Ha elkészültek a húsgolyók egyesével besorakoztatjuk a tepsibe, a besűrűsödött paradicsomlevet pedig ráöntjük.
  7. Ezt 5-10 percig 100 fokon előmelegített sütőben összesütjük.
  8. Ráreszeljük a füstölt sajtot, ráolvasztjuk a sütőben és kész.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 172
elküldve: 6
receptkönyvben: 366
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kikikinsz

Mióta szakács: 2012.07.06.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Húsgombóc-szendvics tepsiben, tepsis húsgombócok paradicsommártásban

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1196
darált sertéshús 50 dkg
rizs 1 bögre
tojás 1 db
paradicsomlé 5 dl
kifli 3 db
olívaolaj 2 dl
fokhagyma 8 gerezd
trappista sajt 5 dkg
füstölt sajt 10 dkg
tejföl 150 g
fűszerpaprika 3 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek
tömlős krémsajt 100 g