Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiflik TraRita konyhájából

Kiflik TraRita konyhájából
Kiflik TraRita konyhájából
31 perc / előkészület: 10 perc főzés: 1 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár napig nézegettem a receptet és képet Tücsökbogár oldalán. Nagyon tetszett, csak a kellő alkalomra vártam, hogy elkészíthessem :) Nagyon finom, gyorsan elkészíthető kiflik :) Csináltam zsömlét is a tésztból, azokat megszórtam reszelt sajttal.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A főzővízhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
  2. Az alapanyogokkal tésztát dagasztunk és duplájára kelesztjük.
  3. Felforraljuk a vizet, beletesszük a sót és a szódabikarbónát.
  4. A tésztát 10 részre osztjuk, kifliket formázunk.
  5. A lobogó vízbe tesszük őket fél percre, majd papírral bélelt tepsire helyezzük.
  6. A tetejüket bevagdossuk, ízlés szerint megszórhatjuk magokkal és 210 fokon megsütjük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 905
elküldve: 6
receptkönyvben: 247
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: buci, perec, pita, burek, croissant, bagel, édes leveles, briós, zsemle, hamburger-buci

egyéb elnevezések

szezámos kiflik, sváb kiflik, sós kiflik

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

akkaja
akkaja Fri, 2013-11-15 18:58

Szia! Minden hétvégén meg kell sütnöm... Imádja a család! Köszönöm!

akkaja
akkaja Fri, 2013-08-30 08:25

Vettem szilikonos sütőpapírt... Most kel a tészta! :)

akkaja
akkaja Thu, 2013-05-23 12:40

ÁÁÁ! Papírral bélelt tepsibe? De nem jön le róla...

akkaja
akkaja Thu, 2013-05-23 20:01

:(:(

NEM JÖN LE!
De most sütöm a második adagot! :) Papír nélkül! :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2013-05-24 08:09

Bár a papírok sem egyformák! Én mindig szilikonos sütőpapírt használok. A biztonság kedvéért :)

akkaja
akkaja Thu, 2013-05-23 09:51

Szia!
Iszonyatosan jól néz ki ez a kifli, megsütném a fiaimnak, de sajnos nem tudom mennyire van jelentősége a kenyérlisztnek? Nekem nincs itthon és egy kis nyamvadt helyen lakom, ahol azt sem tudják, hogy ilyen létezik, tehát nincs is sehol... Pótolhatom valamivel? Köszi

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sat, 2013-01-19 22:53

Kedves Rita!
Nagyon szép a fénykép és biztos a kifli is finom! Én is régóta szemezek vele, főleg azóta, hogy az ősszel a családdal Németországban jártunk és a fiam teljesen "beleszeretett" ott a bajor perecbe és kiflibe. Azóta is csak kérlel, hogy süssek Neki itthon ilyet.... most már mindenképp meglepem valamelyik nap vele!!!
A kérdésem csak az lenne: a kifliket hogyan formáztad? Simán csak rudakat formáltál vagy van valamilyen külön technikája?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv: Ildi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2013-01-20 19:37

Szia Ildi!

Én is imádom a bajor kiflit és perecet! Ez a recept hasonlít rá, próbáld csak ki! :) Igazából nem kifli formát készítettem, hanem kenyérnek formáztam, ilyen kicsiben :D

Üdv: Rita

Döme-Ádám
Döme-Ádám Tue, 2013-02-19 10:27

Elkészítettem, hatalmas siker volt! A fele kifli, a fele pedig perec lett. Alig tudtam 2 darabot a fagyasztóba "elmenteni", hogy egy váratlan pillanatban majd tízóraira elcsomagoljam a gyerkőcöknek az iskolába!
Köszönöm!!!! :)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-01-19 21:46

Kedves Rita!

Nagyon guszta, és biztosan finom is.:-))

Olyan, mint a bajor zsemle a LIDL-ben nem is értettem, ma reggel sem, ott álltam előtte a férjemmel, hogy miért olyan sötét, és a bevágott része keresztvágásban, meg világos...most már rendben.:-)
Nagyon ügyes vagy, nem hiába szemeztél vele, mintha nagyon gyakorlottan, több év óta, csak ezt csináltad volna.:-))
Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2013-01-20 19:34

Éva-Anyóca!

Igen, hasonló a bajor zsemléhez, kiflihez, perechez :) A gyakorlat valahol meg van, 8 évig pékségben dolgoztam :D csak a jó recept kellett hozzá :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-21 09:58

Kedves Rita!

:-)

Nem semmi kis gyakorlatod volt , elhiszem, hogy ezek után a sok süti mellett!!!!, amik csodálatosak :-) , - a péksütik is nem csak kedvencek, hanem sikeres alkotások . :-)

Fantasztikusak, várom még a további meglepetéseket, finomságokat, és nagyon köszönöm. :-))
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2013-01-19 20:54

Köszi szépen! :) Nem kentem meg semmivel, akkor beírtam volna a receptbe. Lehet a szódabikarbónás víztől ilyen a színe? Én sem tudom. de csodaszép és finom :D

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Sat, 2013-01-19 13:18

Hát ez csodálatos! Mintha valamelyik menő pékségből származna! Nem kell megkenni valamivel a tetejét sütés előtt? Mitől ilyen szép színű?

520
kenyérliszt BL80 25 dkg
finomliszt 25 dkg
élesztő 2.5 dkg
1 tk
cukor 1 teáskanál
víz 3 dl
margarin 3 dkg
víz 1 l
1 tk
szódabikarbóna 2 tk