Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kígyórétes ahogy Mamadi készíti

Kígyórétes ahogy Mamadi készíti
Kígyórétes ahogy Mamadi készíti
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fürdőben jártunk, és ott egy hölgy olyan jóízűen evett valami vastag, töltelékes süteményt, hogy megkérdeztem, Ő készítette-e. Igen volt a válasz. Kóstolás után rögtön le is írtam a receptet, hogy itthon elkészíthessem. Nagyon jól sikerült.

Hogy mitől kígyós? Hát a sütemény tetején látható tészta hajtogatástól.

hozzávalók / 10 adag

A töltelék

A tészta

ajánlat

Vendégváráshoz nagyon jó. Gyorsan készül, kiadós, laktató.

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltelék

  1. Az almát lereszeljük.
  2. Az adalékanyagokat adjuk hozzá.
  3. Keverjük össze, és tegyük félre.

A tészta

  1. A margarint habosra keverjük, ez nagyon fontos!
  2. Hozzáadjuk a cukrot, tojásokat, sót, a felfuttatott élesztőt, legvégén a lisztet.
  3. Könnyedén összegyúrjuk.
  4. 4 cipót készítünk.
  5. Kinyújtjuk, és a közepére vastag tölteléket halmozunk.
  6. A tészta széleit bevagdossuk, és a töltelékre visszahajtogatjuk.
  7. Tojásfehérjével átkenjük.
  8. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  9. Porcukrozzuk, és srégen szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35×30×5 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 661
elküldve: 3
receptkönyvben: 102
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mamadi

Mióta szakács: 2013.07.30.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

rétes, almás töltelékes rétes, kelt rétes, almás rétes élesztős tésztából, élesztős rétes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mamadi
Mamadi / mamadi Wed, 2014-01-15 14:39

Szia Csongi!
Én nem szoktam. Meleg konyhában, meleg eszközökkel dolgozom, és a sütőben szépen meg kel.

514
alma 1.5 kg
fahéj 0 ízlés szerint
mazsola 1 marék
dió 2 marék
cukor 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 fél citromból nyert
finomliszt 50 dkg
cukor 2 ek
margarin 25 dkg
tojássárgája 1 db
tojás 1 db
élesztő 2 dkg
1 csipet
tej 0.5 dl