Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kígyósüti - Baklava másképp

Kígyósüti - Baklava másképp
Kígyósüti - Baklava másképp
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A baklavát nagyon szeretem, de mivel Isztambulban élek, nem vehetem fel a versenyt a helyi asszonyokkal. Ezt a receptet a sok-sok hallott elkészítési javaslatból kombináltam.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Az egyik ötlet szerint ha kihűlt, porcukorral és szárított rózsalevéllel vagy lekvárral ízesíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Durvára daraboljuk a magokat.
  2. Hozzákeverjük a margarint, a porcukrot, a tojássárgáját, a citrom reszelt héját és a levét.
  3. A felvert tojásfehérjét is óvatosan belekavarjuk (én a tojásfehérjébe teszem bele a csipet sót).
  4. A réteslapokból félig egymásra rakva, hosszú lapot csinálunk (a tetejét kicsi olvasztott margarinnal megkenjük, hogy összetapadjon).
  5. A tölteléket beletesszük, majd feltekerjük a lapokat.
  6. A feltekert kígyót csigába összetekerjük, és tűzálló tálba helyezzük.
  7. Végül sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 600
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

melody

Mióta szakács: 2011.05.27.
7 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baklava, mandulás baklava-csiga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

963
mandula 375 g
margarin 200 g
porcukor 375 g
1 csipet
tojás 3 db
citrom 1 db
réteslap 1 csomag