Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kijevi csirkemell sütőben sütve

Kijevi csirkemell sütőben sütve
Kijevi csirkemell sütőben sütve
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A River Cottage egyik adásában készítette ezt az étel Hugh, de mivel amikor láttam, nagyon nem volt szezonja a medvehagymának, így inkább jól megjegyeztem magamnak. Most próbáltam kutatni a recept után, de az internet bugyraiban nem találtam, úgyhogy az emlékeimből táplálkoztam. Előtte még soha nem készítettem kijevi csirkét, és nagy meglepetésemre tényleg van létjogosultsága ennek a fogásnak, mert amikor felvágjuk és kifolyik belőle az isteni fűszeres vaj, na az valami fenomenális!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket kiklopfoljuk, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen, majd enyhén besózzuk mindkét oldalát.
  2. A szoba-hőmérsékletű vajat összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, a citrom lereszelt héjával, és sóval/borssal ízesítjük.
  3. A csirkemelleket megtöltjük a fűszeres vajjal, és feltekerjük, majd a két végét fogpiszkálóval összetűzzük.
  4. A panírozáshoz kikészítjük magunk elé a lisztet (amit szintén fűszerezhetünk, sóval, borssal, de amúgy bármivel), a felvert tojást és a zsemlemorzsát.
  5. Érdemes duplán panírozni, azaz: liszt-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa. A bepanírozott csirkét sütőrácsra tesszük, a rácsot pedig egy tepsire, hogy ha esetleg a sütés közben mégis kifolyna a vaj, akkor ne a sütőbe csurogjon.
  6. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt barnára sütjük a húst.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 52 589
elküldve: 13
receptkönyvben: 908
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás csirke, zöldfűszeres töltelékkel töltött csirkemell

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dida
Ildi / dida Sat, 2015-03-28 19:44

Kedves Ízhuszár!

Ha nem kivitelezhető, hogy sütőben süssem, akkor simán megsüthetem olajban is, ugye? :)

Ildi

532
csirkemell filé 2 db
0 ízlés szerint
vaj 120 g
medvehagyma 0.5 csokor
citromhéj 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 6 evőkanál
tojás 2 db
zsemlemorzsa 6 ek