Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kijevi diós-krémes

Kijevi diós-krémes
Kijevi diós-krémes
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi szülinapozásra készülve találtam rá erre a különlegesen finom süteményre: könnyű a tésztája, krémes-diós a tölteléke. Egy kicsit átalakítottam az eredeti receptet, vékony réteg savanykás szilvalekvárral és gránátalmás díszítéssel színesítettem. Annyira ízlett a családnak és a barátoknak, hogy azóta közkívánatra már többször is elkészítettem.

hozzávalók / 8 adag

süteménylapok

diós hab

töltelék

díszítés

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

süteménylapok és krém

  1. A hozzávalókat kimérjük, majd tésztává gyúrjuk össze. Szükség esetén 1-2 evőkanál tejföllel lazítható.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk, majd tepsi méretűre kinyújtjuk mind a hármat.
  3. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot, végül hozzáadjuk az apróra vágott diót.
  4. A diós habot 3 felé osztjuk, és mindhárom kinyújtott tésztalapot megkenjük vele.
  5. Ezután egyenként megsütjük a diós habbal megkent tésztalapokat. A sütési idő kb. 15 perc laponként.
  6. Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáadjuk a többi tejet, és lassú tűzön kevergetve besűrítjük.
  7. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt krémalaphoz adjuk. Az elkészült krémet osszuk 4 adagra.

összeállítás és díszítés

  1. Az első megsült diós süteménylapot megkenjük a krém felével (2 adag), majd ráhelyezzük a második lapot.
  2. A második lapot vékonyan (1 adag) megkenjük krémmel, majd a szilvalekvárral, és ráhelyezzük a harmadik lapot.
  3. A harmadik lapot (ez lesz a süti teteje) vékonyan megkenjük a maradék (1 adag) krémmel, majd a felvert tejszínhabbal.
  4. Végezetül a sütemény tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval és a gránátalma magjaival.
  5. Hagyjuk legalább egy fél napot vagy egy éjszakát pihenni, hogy egy kissé megpuhuljanak a lapok, majd ezután szeleteljük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 5 954
elküldve: 2
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
31 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Kijevi sütemény, diós-krémes, habos süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1262
finomliszt 40 dkg
vaj 25 dkg
cukor 20 dkg
tojássárgája 4 db
sütőpor 1 csomag
tejföl 1 ek
tojásfehérje 4 db
cukor 15 dkg
dió 15 dkg
1 csipet
tej 5 dl
finomliszt 5 ek
cukor 20 dkg
vaj 20 dkg
szilvalekvár 20 dkg
dió 5 dkg
gránátalma 1 közepes db
habtejszín 2 dl