Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kijevi krémes Katharosztól

Kijevi krémes Katharosztól
Kijevi krémes Katharosztól
65 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon finom, kiadós sütemény, és mivel előre el lehet készíteni, kiváló lehet akár egy ünnepi alkalomra vagy vendégvárásra is.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Diós hab

Krém

Tetejére

  • 4 dkg dió (darált)

ajánlat

Tipp: - az egyes lapoknál kissé nyomjuk le a tésztát, de csak óvatosan.
A krémet úgy osszuk el, hogy a lapok között bőven legyen, a tetejére elég egy kevés is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém

  1. A pudingport sűrűre főzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk, a tetejét folpackkal lefedjük, hogy ne bőrösödjön be.
  2. Közben a puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot is. Ez a művelet robotgép segítségével könnyebb.

Tészta

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kétféle cukorral, majd a tojássárgákkal, tejföllel és a puha margarinnal tésztát gyúrunk. Három részre osztjuk.

Diós hab

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, de a vége felé apránként hozzáadjuk a kétféle cukrot is, végül óvatosan beleforgatjuk a darált diót is.

Sütés

  1. 24x35 centiméteres lekapcsolható oldalú tepsi alján, erre tesszük a sütőpapíron kinyújtott tészta lapot, villával megszurkáljuk és rákenjük a diós hab egyharmadát, megszórjuk a durvára vágott dió szintén egy harmadával.
  2. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-16 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki, amikor a hab kezd színesedni rajta, már készen is van.
  3. Ezzel a módszerrel megsütjük a másik két lapot is, érdemes a sütőpapíron nyújtani, mert kissé ragacsos a tészta, és így könnyebb bánni vele.

Összeállítás

  1. Ha kihűltek a lapok, tepsibe rétegezzük a következőképpen.
  2. Egy tészta lap, ezt megkenjük krémmel, ismét tészta lap és krém, végül az utolsó lap és egy kevés krém, valamint darált dió következik.
  3. Érdemes egy éjszakára hidegre tenni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 x 35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 704
elküldve: 1
receptkönyvben: 162
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes süti, vaníliás sütemény, vaníliás diós sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csupp
Csupp Sat, 2014-08-02 19:02

Kedves Katharosz! A sógorom édesanyja csinált ilyen mennyei sütit nemrég amikor nála jártunk. Annyira finom volt, hogy most a Te recepted alapján én is elkészítettem, holnap lesz a tesztelés :) .Remélem ez is jól sikerült :).De ha abból indulok ki amit ott kaptunk.....hmmmmmmm ........messze-messze túlszárnyal minden mást .Tényleg macerás , de hogy megéri, ahhoz nem férhet kétség :D :).

1611
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 13 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 20 dkg
tojássárgája 4 db
tejföl 2 ek
tojásfehérje 5 db
cukor 13 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
dió 18 dkg
dió 7 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 25 dkg
porcukor 20 dkg
dió 4 dkg