Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kijevi krémes mogyoróval

Kijevi krémes mogyoróval
Kijevi krémes mogyoróval
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első Kijevi krémesemet évekkel ezelőtt készítettem, hagyományos módon dióból. De nem árt sosem a változatosság, elkészült mogyoróval is! :)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A mogyorós habhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, annyi tejfölt teszünk bele, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Ezután 3 részre osztjuk.
  2. A mogyorós habhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, végén beledolgozzuk a cukrot is. Ebbe a kemény habba óvatosan beleforgatjuk a mogyorót is.
  3. Egy tepsit margarinnal kikenünk, és az egyik tésztacipót egyenletesen belenyomkodjuk. A diós hab egyharmadát elsimítjuk rajta, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal 18 perc alatt megsütjük.
  4. A maradék hozzávalókból ugyanígy még 2 lapot sütünk.
  5. A krémhez a pudingporból sűrű pudingot főzünk, hűlni hagyjuk, majd habverővel kikeverjük. A margarint a cukorral simára keverjük, ezt kanalanként a krémbe dolgozzuk.
  6. A tésztalapokat a krémmel megkenve egymásra rétegezzük, és 1-2 órán át pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27x27 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 132
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kijevi krémes, mogyorós krémes, krémes süti mogyoróval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1888
finomliszt 40 dkg
cukor 15 dkg
margarin 20 dkg
tojássárgája 4 db
tejföl 2 ek
sütőpor 1 csomag
tojásfehérje 4 db
cukor 15 dkg
törökmogyoró 25 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 5 dl
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg