Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kijevi sütemény

Kijevi sütemény
Kijevi sütemény
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta megkóstolták nagynénjüknél a fiaim, mindig ezt kérik tőlem is ünnepre vagy csak úgy!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A lapok tetejére hab

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hidegre tesszük.
  2. 3 részre osztva kinyújtjuk, és mindháromra elosztva rákenjük a 4 tojás fehérjéből és a 15 dkg cukorból vert kemény habot, amit megszórunk a durvára vágott dióval. Tepsi hátlapján sütjük külön-külön.
  3. A krémhez elkészítjük a pudingport a tejjel, hűlés után habosra keverjük a margarint a cukorral, és összedolgozzuk a kettőt.
  4. Megtöltjük a lapokat, másnap szeleteljük. Tetejére csorgathatunk díszítésnek olvasztott csokit is, de elhagyható.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x75 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 84 159
elküldve: 24
receptkönyvben: 463
elkészítve: 27/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Dunicu

Mióta szakács: 2011.12.31.
1 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kijevi szelet, kijevi krémes, diós süti

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2019-05-17 02:31

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.05.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2019-05-17 02:31

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.05.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2019-05-08 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.05.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

koviren
koviren Mon, 2014-04-28 13:23

Nem értem némely hozzászólót! Egyértelmű, hogy 3 lapot kell sütni megkenve diós tojásfehérje habbal. A nagyságuk attól függ, hogy mekkorára tudja az ember sodorni (minél nagyobbra, formásabbra) és persze ráférjen a tepsink hátára. Szerintem. Ez egy nagyon finom sütemény, és nem a neve a lényeg!!

cullinan
cullinan Sun, 2014-04-27 15:22

én ezt nem értem,mitől a legszuperebb diós süti, mikor alig van benne dió?? kétszer elolvastam a hozzávalókat, de a krémben nem találok diót. bezzeg annál több margarint..brrr, nekem nem nyerte el a tetszésemet a leirtak alapján. valószinü, hogy kimaradt a dió még valahonnan??

Verkeszi
Verkeszi Mon, 2014-04-28 10:53

hát azért minden lapot úgy sütünk, hogy a tetején van a hab, megszórva dióval, szóval azért van rajta :))

csalavr
csalavr Thu, 2013-03-21 19:04

Szia vlmit nem nagyon értek :) A képen 2 lapnak tűnik a készítmény a leírásba meg három van. Én kihagytam a margarinos megoldást a krémből csak pudingot raktam rá. Várjuk az eredményt most szoknak össze a lapok :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Wed, 2012-09-05 08:47

Szia! Tényleg kéne már a válasz, már ami a tepsi méretét illeti.
Várjuk! Üdv. Marcsi

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-02-22 10:56

Biztos, hogy 23x75 cm -es az a tepsi? Atyaég! Gigatepsi! Még nem is láttam ilyet soha. :-))

1467
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
tojássárgája 4 db
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
tojásfehérje 4 db
cukor 15 dkg
dió 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 25 dkg
margarin 25 dkg