Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kilimandzsáró torta Éva házias konyhájából

Kilimandzsáró torta Éva házias konyhájából
Kilimandzsáró torta Éva házias konyhájából
95 perc / előkészület: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom vaníliakrém a torta tölteléke. A gyümölcsdarabok meg ráteszik az i-re a pontot, mert nagyon jól harmonizál az íze hozzá.

Már több receptoldalon is szembetalálkoztam ezzel a recepttel, és nagyon izgatta a fantáziám.

Most vendégeim számára készült el egy egyszerű vasárnap délutánra. De valóban minden alkalommal egy remek választás lehet.

hozzávalók / 12 adag

kakaós piskóta

vaníliás krém

és még azon kívül

Szólj hozzá!

elkészítés

kakaós piskóta

  1. Fölmelegítjük a sütőnket 180 fokra A tojásokat különválasztjuk, és a tojások fehérjét a megadott cukormennyiség felével egy tálban kemény habbá felverjük. A maradék cukormennyiséggel a sárgáját is kb. 8 percig konyhai robotgéppel jól fölhabosítjuk.
  2. A fölhabosított tojásfehérjét is hozzákeverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, és fakanál segítségével 2-3 adagban a krémhez keverjük.
  3. Legvégén a megolvasztott és újból lehűtött vajat is a tésztába keverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát, beleöntjük egyenletesen a masszát.
  4. 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Sülés után rácsra borítva kihűtjük a tésztát. Miután kihűlt a tészta, 3 egyforma lapra fölszeleteljük.
  6. A legalsó lapot fölvágjuk 12 egyforma szeletre, ez lesz a korona része a tortának.
  7. A középső lap szélét kb. 1,5 cm szélesen körbevágjuk egy karikát alkotunk. A legfölső lap lesz a torta alja.

vaníliás krém és a torta összeállítása

  1. 400 ml tejet egy megfelelő edényben fölmelegítünk, forraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a cukrokkal. Az étkezési keményítőt pedig a megmaradt 100 ml hideg tejjel. Majd hozzákeverjük a cukorral összekevert tojássárgájához.
  2. Miután fölforrt a tej, hozzáöntjük, és sűrű krémmé főzzük, a legvégén a vajat is belekeverjük.
  3. Frissentartó fóliával közvetlenül a krémet letakarjuk, majd lehűtjük.
  4. Közben a lecsöpögtetett őszibarackkonzerv kb. felét apró kockára fölszeleteljük. A maradékot pedig cikkekre fölvágjuk.
  5. Miután kihűlt a vaníliás krém, a tejjel összekeverjük a zselatint, és a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
  6. Fölhabosítjuk a tejszínt, majd hozzákeverjük a mascarponét. Ebből a krémből a megolvasztott zselatinhoz hozzákeverünk 2-3 evőkanállal, és a krémbe belekeverjük.
  7. Majd a kihűlt vaníliakrémet is hozzákeverjük. A legvégén a kockára fölszeletelt őszibarackot is belekeverjük.
  8. Összeállítjuk a tortát. Az egy lapban hagyott piskótalapot belehelyezzük egy tortakarikába. Majd a 1,5 cm-es karikát is a szélére rárakjuk. Megtöltjük krémmel. Majd az 1,5 cm-es karikára fölszeletelt lap közepével befedjük a krémet.
  9. A 12 szeletre szeletelt lapokat körberakjuk az 1,5 cm karika szélére. A maradék krémet kúp alakra megformázzuk a tortán, és a tetejére halmozzuk a cikkekre fölszeletelt őszibarackot.
  10. A 12 db-ra szeletelt lapokat ráhajtjuk. Egy ecset segítségével az őszibarack levével megkenhetjük, úgy jobban engedi magát megformázni. Tipp: ha nehezen áll meg, akkor frissentartó fóliával szorosan letakarjuk. Pár órát hűtjük.
  11. 100 g tejcsokoládét késsel apróra fölszeletelünk A maradék csokit fölolvasztjuk, és a szélét még körben megkenjük az olvasztott csokival. Majd a fölszeletelt csokoládéval még körbevonjuk. Tipp: a legegyszerűbb, ha egy részét a tortának megkenjük az olvasztott csokival, és mindjárt rárakjuk a fölszeletelt darabos csokit. Így haladunk körbe a tortán. Tálalás előtt még porcukorral a tetejét megszórjuk. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 70
össznézettség: 2 073
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
139 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos torta, pudingkrémes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

592
tojás 5 db
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
finomliszt 130 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
sütőpor 1 teáskanál
vaj 50 g
tojássárgája 5 db
cukor 150 g
vaníliás cukor 3 csomag
étkezési keményítő 62 g
tej 500 ml
vaj 50 g
mascarpone 250 g
habtejszín 200 ml
zselatin 9 g
tej 6 ek
őszibarack konzerv 850 g
tejcsokoládé 200 g