Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kim-chi Mikibácsitól

Kim-chi Mikibácsitól
Kim-chi Mikibácsitól
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk, Magyarországon a koviubin és a savanyú káposztán kívül nincs hagyománya a kovászolt zöldségeknek. Körülnéztem a világban, és megtaláltam a kim-chi koreai savanyúságot, amit ott évente százkilószámra fogyasztanak. Kipróbáltam, finom. Ahány ház, annyiféle kim-chi, lehet, hogy a koreaiak az enyémre már rá sem ismernének. Én gluténmentes diétát tartok, tehát nem kenyérrel, hanem egy felkarikázott burgonyával kovászolok, és mindig teszek hozzá csicsókát is. Mehet bele édeskömény, szárzeller, apró vöröshagyma, póréhagyma, aki a színeset szereti, az tegyen hozzá kevés lila káposztát is. A kovászolódott fokhagyma igazi csemege! Egyedül a fekete retekkel jártam meg, az szétmállott a kovászolás közben. Kérek, mindenkit, aki elkészítené, hogy fűszerezze teljesen gátlástalanul! Én mostanában teszek hozzá borókabogyót, szecsuáni borsot, de kitűnő curryvel, borsikafűvel, picit csípősen cayenne borssal. A csicsóka biztosítja az inulin nevű prebiotikumot és a kovászolt zöldséglé teli van bioaktív anyagokkal. Én folyamatosan készítem és eszem, javaslom Ti is egyetek az egészségetekért! Meg azért, mert nagyon jóízű.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ehetjük önmagában vagy savanyúságként bármi mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kínai kel külső leveleit eldobjuk, a kelt centis csíkokra vágjuk. Ujjpercnyi darabokat vágunk a sörretekből, tisztítjuk a fokhagymát, csíkokra vágjuk a gyömbért.
  2. Mindent beszórunk egy 5 literes üvegbe, sózzuk, fűszerezzük.
  3. Felöntjük vízzel, és meleg helyre tesszük. 3-4 nap alatt beindul a buborékképződés, egy hét múlva a kisebb darabok már ehetőek. A csicsókának kell 10 nap, amíg átkovászolódik.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 666
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
41 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: távol-keleti
fogás: köret
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi savanyúság, vegyes savanyúság

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

27
kínai kel 1 közepes db
retek 2 db
fokhagyma 10 gerezd
gyömbér 30 g
burgonya 1 közepes db
csicsóka 20 dkg
fekete bors 10 szem
3 ek
víz 2.4 l