Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai brokkolis csirke rizzsel

Kínai brokkolis csirke rizzsel
Kínai brokkolis csirke rizzsel
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel nem összekeverendő a bundázott szezámmagos, mézes-mázos kínai csirkével. A fotón nagyon hasonlóan néz ki, mivel egy pici szezámmagot szórtam a tetejére a tálalás előtt. Mint minden kínai ételnek, ennek is nagyon karakteres íze van, az igazi kínai fűszereknek köszönhetően. Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése.

hozzávalók / 6 adag

A pácoláshoz:

A sütéshez:

A körethez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Az előkészülethez:

  1. A csirkemelleket tetszés szerinti formákra vágjuk. Egy tálba összekeverjük a szójaszósszal és a rizsborecettel. Rátesszük a tojásfehérjét (nem kell habosra felverni), ismét keverünk rajta egy párat, majd a végén rászórjuk a kukoricakeményítőt, és jól elkeverjük, hogy a keményítő ne álljon egy csomóba.
  2. Amíg a húsunk pácolódik, a brokkolit szedjük szét rózsákra, és pároljuk roppanósra a forrástól számítva kb. 10 percig.
  3. A rizst is főzzük készre. Mossuk át többször, majd egy edényben olajon kapassuk meg egy kicsit, folytonos kevergetés mellett. Öntsük fel annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje azt.
  4. Enyhén sózzuk, megkeverjük néhányszor, majd mikor már a víz kezd bugyogni, tegyünk rá fedőt, és a tüzet minimális fokozatra állítsuk alatta.
  5. Többet ne kevergessük, hagyjuk szépen főni kb. 15 percet. Nem fog leégni, a saját gőzében fog megfőni, finom "pergős" lesz.

A sütéshez:

  1. Egy tálban keverjük össze az összes fűszert. A keményítőt csomómentesre keverjük a hideg vízzel.
  2. A wokban egy kis mogyoróolajat hevítünk, rádobjuk a páclé nélküli husikat, és fehéredésig sütjük, nem kell pirítani.
  3. Nyakon öntjük a fűszerkeverékkel, pár perccel később hozzáöntjük a már folyékony állapotú keményítőt is. Ettől rögtön besűrűsödik az alap. Ha nagyon sűrű, akkor adjunk hozzá még vizet.
  4. Rögtön adjuk hozzá a brokkolikat is. Rottyantsuk össze, és kész is.
  5. Tálaláskor mutatósabbá tehetjük egy kis szezámmaggal.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 18 152
elküldve: 2
receptkönyvben: 104
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai csirkemell, wokban készült brokkolis csirke, szezámmagos-brokkolis csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

641
csirkemell filé 4 db
szójaszósz 2 ek
rizsborecet 2 tk
kukoricakeményítő 1 púpozott ek
tojásfehérje 2 db
brokkoli 3 közepes db
méz 2 ek
hoisin-szósz 2 ml
szójaszósz 2 ek
gyömbér 1 ek
fokhagyma 4 gerezd
szezámolaj 1 ek
rizsborecet 2 tk
kukoricakeményítő 1 púpozott ek
víz 2 dl
mogyoróolaj 1 ek
szezámmag 6 teáskanál
basmati rizs 50 dkg
víz 6 dl
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint