Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai csípős csirkeszárnyak

Kínai csípős csirkeszárnyak
Kínai csípős csirkeszárnyak
50 perc / előkészület: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem munkaigényes étel. Ha nincs időnk, már előző este is bepácolhatjuk a húst, másnap csak sütőbe kell dugni.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A páchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pác összetevőit egy nagyobb tálban összekeverjük, a csirkeszárnyakat belefektetjük. Letakarva a hűtőben pácoljuk 3-4 órát.
  2. A csirkeszárnyakat tepsibe tesszük, ráöntjük a pácot, fóliával letakarva 180 C-on fél órát pároljuk, aztán kitakarjuk, és még negyed órát pirítjuk.
  3. Köretnek mexikói zöldségekkel párolt barna rizst kínáltam.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 231
elküldve: 2
receptkönyvben: 91
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mézes-chilis csirkeszárny, csípős csirkeszárnyak, kínai csirkeszárnyak

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kárékittyom
kárékittyom Sun, 2013-06-16 14:22

sajnos sem a szójaszósz, sem a worcestershire-szósz nem gluténmentes!
a természetes szójaszószok közül egyedül a tamari készül lisztes erjesztő mentesen.
kedves nosalty, javaslom, javítsd!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-06-16 19:52

Kedves Kárékittyom!
Köszönöm a figyelmeztetést, természetesen kijavítottam.
Üdvözlettel: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-12-24 08:07

Kedves Zsuzsa!
Sokszor én is utánakeresek és nem futok a boltba, hanem az otthon fellelhető gazdagnak mondható fűszerkészletemből magam készítem el a friss fűszerkeveréket. Szerintem így a legjobb. Biztosan finom fogást készítesz belőle. Érdekes, az én fiam is ezt rendelt mára, úgyhogy robogok csirkeszárnyért. Békés boldog karácsonyt kívánok! Üdv: Évi néni

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sun, 2013-01-06 16:50

Boldog új évet - most már :) Annyira finom lett ez a kajcsi, hogy a jövő héten egy barátnőmet is meglepem majd vele. Hála érte!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Mon, 2013-01-07 22:21

Nagyon köszönöm! Elmentettem ezt is, nagyon tetszik. Hihetetlen izgalmas a fűszerezése! Biztosan ki fogom próbálni!
Köszönettel: Zsuzsa

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sun, 2012-12-23 14:06

Ez az elő-karácsonyi menü része! :)) Köszi szépen! Az ötfűszert szerencsére elő tudtam állítani itthon is. Kíváncsi vagyok az eredményre, mert isteni az illata. Kellemes ünnepet!
Zsuzsa

569
csirkeszárny 80 dkg
worcestershire-szósz 1 ek
méz 3 ek
szójaszósz 3 ek
rizsecet 1 tk
ketchup 4 ek
kukoricaolaj 3 ek
római kömény 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
chilipehely 1 tk
1 kk
bors 1 kk
bors 1 csipet
fokhagyma 2 gerezd