Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai csípős-savanyú leves L.Sanchez konyhájából

Kínai csípős-savanyú leves L.Sanchez konyhájából
Kínai csípős-savanyú leves L.Sanchez konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kínai büfékben a levest, de sajnos a benne lévő eredeti hozzávalókat (fafülgomba, bambuszrügy) nem szívesen eszem meg, ezért gondoltam, csinálok egy hasonló levest más alapanyagokból. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, apróra (kb. fél centis darabokra) vágjuk, majd egy tálba rakjuk, és összekeverjük 1 evőkanál szójaszósszal.
  2. A répát, gombát, újhagymát, fokhagymát megpucoljuk, és julienne-re (vékony csíkokra) vágjuk. Utána egy tálban fölverjük a tojást, egy másikban pedig elkeverünk 3 evőkanál keményítőt egy kis vízzel.
  3. Egy wokban olajon megpirítjuk a húst, majd hozzáadunk kb. 1 liter vizet. Beletesszük a zöldségeket és a fűszereket, kb. 10 percig forraljuk, majd beleöntjük a keményítős vizet.
  4. Mikor újra felforrt, egy villán keresztül belecsurgatjuk a felvert tojást, és jól elkeverjük. Ha szükséges, sóval, borssal, chilivel, egy kis ecettel fűszerezhetjük még.
  5. További 2-3 perc főzés után tálalható!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 085
elküldve: 4
receptkönyvben: 135
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

L.Sanchez

Mióta szakács: 2015.04.24.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kínai leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

181
napraforgó olaj 1 ek
csirkemell filé 20 dkg
sárgarépa 1 nagy db
újhagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
chili 1 db
chiliszósz 1 ek
leveskocka 1 db
szójaszósz 6 ek
tojás 1 db
csiperkegomba 2 közepes db
étkezési keményítő 3 evőkanál
víz 11 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint