Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai csirkemell falatok

Kínai csirkemell falatok
Kínai csirkemell falatok
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a más népek konyháit enni is meg elkészíteni is. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel vagy kifőtt tésztával tálaljuk, de fogyasztható önálló fogásként is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A paprika, répa, hagyma, káposzta és 2 ek olaj kivételével a többi hozzávalót összekeverjük, a felét a húsra öntjük, elkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A paprikát, lilahagymát, sárgarépát és káposztát tetszőleges formára felaprítjuk. A szabály az, hogy a nehezebben puhulókat kisebb, vékonyabb szeletekre, míg a könnyebben puhulókat nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben erős tűzön megpirítjuk a húst. Ha kész kiszedjük, félretesszük.
  4. 2 ek olajat forrósítunk, és elkezdjük pirítani a sárgarépát, pár perc elteltével hozzáadjuk a káposztát és a lilahagymát, majd végül a paprikát. Azzal, hogy a könnyebben puhuló alkatrészeket később adjuk hozzá, azt érjük el, hogy a végére egyforma puhaságú lesz minden. Akkor finom, ha roppanósak maradnak a zöldségek.
  5. Amikor a zöldségek kellő mértékben megpirultak, beleöntjük a maradék szószt és a húst, összeforraljuk, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 348
elküldve: 0
receptkönyvben: 93
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai csirkemell, csirkemell falatok kínai módra, zöldséges kínai csirkefalatok

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Árvai Andrea
Árvai Andrea Fri, 2015-05-15 17:38

Kedves Károly! Néhány napja bukkantam erre a receptre.Imádom a kínai konyhát,így meg akartam végre itthon is próbálni,hogy "előállítható-e" ugyanaz az ízvilág,mint az éttermekben...Kijelenthetem,hogy életem első kínai kajája FANTASZTIKUS LETT,e recept alapján! :) Pár perce lettem kész vele,párom nemsoká jön haza melóból,de tájékoztattam örömömben,hogy "Jól sikerült,"totál kínai ízű" lett! :) Nagyon szépen köszönöm a receptet,egyszerű az elkészítése,isteni finom!!! Kedvencem lett... :) Üdv! Andi

278
csirkemell filé 2 db
olívaolaj 4 ek
szójaszósz 2 ek
fehérborecet 1 ek
curry por 1 teáskanál
porcukor 1 teáskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
fehér bors 1 kávéskanál
fokhagyma 3 gerezd
víz 3 evőkanál
chili 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
lila hagyma 2 közepes db
paprika 2 közepes db
káposzta 0.5 kis fej
sárgarépa 2 közepes db