Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai csirkés-zöldséges pirított tészta

Kínai csirkés-zöldséges pirított tészta
Kínai csirkés-zöldséges pirított tészta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a kínai ételeket, de leginkább a sült tésztákat. Néha rendelünk is, de általában nekünk kevés a csirke benne, és az adag sem túl sok, ezért megelégeltük, és megcsináltuk a magunk módján, ahogyan mi szeretjük. A gyerekeknek is bejön, mert nem csípős.

Dupla adagban bőven elég a vendégeknek is! Próbáld ki, ha szereted, ebben sem fogsz csalódni!

hozzávalók / 3 adag

A mennyiségek ízlés szerint változtathatók

ajánlat

Sokféle zöldséggel lehet kombinálni, amit szeretsz, azt tedd bele, és így mindenki a maga ízlése szerint variálhatja a receptet! :)

Szerintem egy próbát megér, mert nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyors előkészület, szeletelés:  a vizet feltesszük forrni a tésztának, kis kockákra vágjuk a csirkemellet, és szójaszósszal meglocsoljuk, a répát vékony gyufaszálra szeleteljük (julien-re), kevés öntünk olívaolajat a wok-ba, és felhevítjük, a fokhagymát apróra, a paprikát kis kockára vágjuk.
  2. Pirítás: a wok-ba dobjuk a zöldségeket, és ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük. Mehet bele a csirkemell, és ezt is szépen lepirítjuk.  Közben a forrásban lévő vízbe (olaj,só) törjük a spagettit, és kifőzzük. (Én háromba szoktam törni, könnyebb összekeverni a végén...) Hozzáadjuk a zöldségeket, és még egyszer jól összeforgatjuk, majd mehet a  leszűrt tészta is bele.
  3. Szójaszószt neki bőven, és lepirítjuk egyben az egészet. (a tészta szereti a sok szószt, és nem száraz!) Pici só, ha igényli...
  4. Készen is van, mehet a tálalás! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 102 478
elküldve: 35
receptkönyvben: 909
elkészítve: 64/85
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hawk07

Mióta szakács: 2012.01.13.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai tészta, sült tészta csirkemellel, szójaszószos zöldséges tészta

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

angina
angina Wed, 2015-02-04 13:13

Szia! Nagyon jòl sikerült csak iszonyú sòs lett....
Pedig nem hasznàltam sòt. Eredeti Chaw Main tésztàval csinàltam amit csak forró vìzben kell àztatni 4 percig ès eleve sòs a tèszta ill. a szòjaszòszbòl 1 dl ellocsoltam a t
èsztához....az lehetett annyira sòs??? Köszönöm vàlaszod!

Hawk07
Hawk07 / Hawk07 Thu, 2015-02-05 09:07

Szia angina!
Igen, a szójaszósz nagyon sós, azzal érdemes vigyázni!
Kicsit, adagolva, megkóstolva ki tudod tapasztalni a neked megfelelő ízt!

r_gabor
r_gabor Mon, 2013-12-16 17:21

Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok, és az a kérdésem, hogy lehet mirelit zöldségből is készíteni? Ha igen, akkor szabad simán a fagyasztott zöldséget rakni a wok-ba, vagy előbb csinálni kell vele valamit?
Előre is köszi a választ!

Hawk07
Hawk07 / Hawk07 Thu, 2015-02-05 09:09

Bocsánat, hogy későn válaszolok, elkerülte a figyelmem...
Igen, lehet! Én is fagyasztottból szoktam leginkább. Semmit, egyből beletenni... :)
Üdv!

r_gabor
r_gabor Thu, 2015-02-05 10:30

Kösszépen! Azóta párszor már megcsináltam, de mindig megfőztem sós vízben a zöldséget, biztos ami biztos... legközelebb nem fogom :)
És köszi a receptet, mindig nagy sikert aratok vele :)

Boboj
Boboj / Boboj Sat, 2013-08-17 11:54

Elkészítettem. A férjem ebben a szent pillanatban: 2013.08.17. 12:54-kor rakta az első falatot a szájába. vélemény: Asszony, ez k.vajó :) És tényleg isteni! Köszönöm a receptet!

Fancsol
Fancsol Thu, 2013-08-15 14:20

Kedves Hawk07!
Ez valami isteni finom lett csak annyi a baj hogy nem tudtam hogy a vilagos vagy a sotetebb szoja szoszt kell bele tenni, en sajnos vilagossal csinaltam es egy kicsit vilagos es kevesbe jo izu lett... de most mar tudom hogy a sotetebb az igazi!
Koszonom a receptet! Udv: Fancsol :)

NaVik
NaVik Thu, 2013-07-11 13:07

Én is elkészítettem wok-ban, nagyon finom lett, én nem olívaolajat hanem napraforgót használtam és megszórtam egy kis ázsiai fűszerkeverékkel, így is finom lett :) Köszönöm a receptet!

Kodia1
Kodia1 Thu, 2013-05-02 18:17

Nagyon jónak tűnik, és szeretném elkészíteni. Nagy baj lenne, ha nem wokban, hanem teflonos serpenyőben készíteném el?
A spagetti helyett lehetne esetleg rizstésztával?

Üdv: Klaudia

Hawk07
Hawk07 / Hawk07 Tue, 2013-05-07 20:52

Természetesen hasonló adottságokkal rendelkező edényben is elkészíthető, és nem feltétel a spagetti sem. Most mi koppintjuk a kínait, ezért mindent szabad! :)

Kodia1
Kodia1 Wed, 2013-05-08 18:07

Köszönöm a választ!

Rizstésztával, és teflon serpenyőben készítettem. Jelentem, nagyon finom :-)

Üdv: Klaudia

ZsizsiIzé
ZsizsiIzé Mon, 2013-04-15 20:38

Szia!
Én "mittudoménmilyen márka" kínai woktésztával készítettem. Ez nagyon durva. Rosszullétig lehet enni. Elismerésem!

panka520
panka520 Thu, 2013-04-04 09:46

Jééézusom...ez nagyon finom lett ..és tényleg egyszerűű is ...Hálás köszönet....

hinta6
hinta6 Mon, 2012-03-12 06:21

Ez valami Isteni finom!Imádom a kínai kaját,és végre én is tudok készíteni ilyet!Köszi a receptet!!! :)))

481
csirkemell filé 1 db
spagetti tészta 250 g
zöldborsó 8 dkg
csemegekukorica 8 dkg
sárgarépa 1 kis db
paprika 1 db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
szójaszósz 2 ek
0 ízlés szerint