Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai édes-savanyú egytálétel

Kínai édes-savanyú egytálétel
Kínai édes-savanyú egytálétel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a kínai édes-savanyú mártásokat, ez pont olyan ízű zöldséges-csirkehúsos egytálétel lett, csak lényegesen olcsóbb, s tudjuk, hogy mi van benne...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy egyszerű levest ajánlok elé, de akár egytálételként is kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyobb serpenyőben olajon megpároljuk az apró kockákra összevágott csirkehúsokat, amiket előre megsóztunk.
  2. Kb. 10 perc alatt elkészül, majd hozzákeverjük az apró kockákra összevágott vöröshagymát és a zöldségkeveréket is, majd ráöntjük a balzsamecetet, és tovább kevergetjük. Utána hozzákeverjük a fokhagymanyomón összetört fokhagymát is.
  3. Közben forró vízben kb. 3 percig főzzük a cérnametéltet, (majd leszűrjük, nem kell leöblíteni) s a serpenyőben lévő húsos zöldségekre öntjük.
  4. Hozzákeverünk 3 evőkanál mézet, egy teáskanálnyi mustárt, s még kb. 8-10 percig főzzük. Ha szükséges, kis vizet öntünk alá, hogy oda ne égjen.
  5. Olyan íze lesz, mint a Kínai étteremben az édes-savanyú mártásos ételnek... szerintem...
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 996
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
122 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édes-savanyú csirkés tészta, édes-savanyú csirkés egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

432
csirkemell filé 50 dkg
kínai zöldségkeverék 25 dkg
cérnametélt 20 dkg
balzsamecet 3 ek
méz 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
mustár 1 teáskanál
1 teáskanál