Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai hangulatú kacsa

Kínai hangulatú kacsa
Kínai hangulatú kacsa
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt apropója, hogy ezt készítettem, talán csak annyi, hogy volt a hűtőmben egy kacsamell. Nem is kerestem receptet, csak amit találtam beledobáltam, s mivel éppen sütöttem valamit, így a sütőben fejeztem be az étel elkészítését.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellet keresztben keskeny (4-5 cm-es) csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd olaj nélkül (a zsírja ki fog sülni) nagy teflon serpenyőben mindkét oldalát 3-3 perc alatt megpirítjuk.
  2. A zöldségeket is hasonló méretűre vágjuk, és puhulási sorrendben a húsra dobjuk (répa, hagyma, káposzta, paprika).
  3. Ezt követően a fűszereket is hozzátesszük, átsütjük vele, és felengedjük az alaplével.
  4. 160 fokos sütőben hőlégkeverésen kb. 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 455
elküldve: 2
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai kacsamell, kacsamell sütőben sütve, fűszeres kacsamell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

273
kacsamell 50 dkg
tönkölybúza liszt 2 púpozott ek
1 kávéskanál
bors 1 kk
lila hagyma 1 nagy fej
sárgarépa 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
káposzta 0.25 kis fej
méz 1 ek
chiliszósz 2 ek
szójaszósz 2 ek
balzsamecet 1 ek
zöldség alaplé 3 dl