Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai kacsamell

Kínai kacsamell
Kínai kacsamell
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyesmit főzök, ha a maradékokat akarom eltüntetni a hűtőmből. Köretnek egy kis jázmin, indián és vörös rizs keverékét főztem.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, és vékony, egyforma csíkokra vágjuk.
  2. A kacsamellet is legalább olyan vékonyra szeleteljük, mint a zöldséget.
  3. Egy kanál szezámolajon megpirítjuk a félfőre vágott vörös- és lila hagymát. Mikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a csíkokra vágott gyömbért és fokhagymát, majd a zöldségeket is puhulási sorrendben. Először a répát, majd a húst, a paprikát és az újhagymát.
  4. Mikor a hús belekerült, beleöntjük a szószokat is. (Esetleg aki úgy szereti, sózhatja, de szerintem nem szükséges. Egy kis speciális fűszerkeveréket tettem rá, amiben fahéj, koriander, szegfűszeg, szecsuáni bors, bors, chili van, de csak keveset.)
  5. Nagy lángon 2-3 percig átsütjük, és máris tálalhatjuk.
  • tepsi mérete: 26x26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 965
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsamell csíkok pirított zöldségekkel, gyömbéres kacsamell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

200
kacsamell 22 dkg
lila hagyma 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
újhagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 1 teáskanál
sárgarépa 2 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
szezámolaj 1 ek
worcestershire-szósz 2 ek
szójaszósz 1 ek
balzsamecet 1 ek