Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai kel főzelék Gabimamitól

Kínai kel főzelék Gabimamitól
Kínai kel főzelék Gabimamitól
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most már nem először készítem így el kínai kelből, virslivel a főzeléket. S mindenkinek sokkal jobban ízlett, mint kelkáposztából készülve. Ezután jórészt kínai kelt fogok használni..

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Krumplit meghámozzuk, 4 gerezdes kockára vágjuk, hagymákat megpucoljuk, apró kockára vágjuk, majd a kínai kelt vékony szeletekre szeljük, virslit felkarikázzuk, s kockára vágjuk a szalonnát.
  2. Ha mindennel előkészültünk, egy 3,5 literes fazékba beletesszük a kockázott szalonnát, hozzá a virslit, étolajat, hagymákat, ezt kissé megdinszteljük, majd a lisztet aranybarnára pirítjuk állandó keverés mellett.
  3. Félrehúzzuk a fazekat a gázról, és beletesszük az őrölt paprikát, elkeverjük benne, fele vízzel felengedjük, visszatesszük a lángra, és kissé felforraljuk.
  4. Ha felforrt, újra levesszük a lángról, és az összes hozzávalót beletesszük, felöntjük vízzel, 50 perc alatt közepes lángon 4-5-szöri keverés mellett készre főzzük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 045
elküldve: 3
receptkönyvben: 78
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hamis kelkáposztafőzelék, kínai kel főzelék, kínai kel főzelék virslivel, kínai kel főzelék krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

318
burgonya 70 dkg
sertés virsli 14 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
kínai kel 60 dkg
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 3 púpozott ek
fűszerpaprika 1 kk
majoranna 0.5 kk
0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
bors 5 szem
köménymag 1 csipet
víz 1.5 l