Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai kel saláta 5. -majonézes-ananászos

Kínai kel saláta 5. -majonézes-ananászos
Kínai kel saláta 5. -majonézes-ananászos
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátom találkozott még régebben ezzel a finom salival jó barátjai jóvoltából. Azóta kedvenc saláta lett :).

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Hideg ételekhez vagy grillezett dolgokhoz szoktuk enni.
Salátaként is megállja helyét lightosabb főétel mellett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kínai kel zöld részét felvágjuk. A keményebb alsó részét már nem érdemes beletenni, max a 2/3-át az egész kelnek. Ezt beletesszük egy jó nagy tálba.
  2. Az almát kockákra vágjuk, lehetőleg ne nagyra, hanem apróbbra. A kelhez adjuk.
  3. Az ananászt is apró darabokra vágjuk, majd a kelhez adjuk. Érdemes nem darabolt ananászt venni, mert macerásabb félbevágni azokat, mint a szeleteket kis darabokra vágni.
  4. A lilahagymát is apróra vágjuk. Ezt is a kelhez adjuk.
  5. A párizsit vékony csíkokra vágjuk, majd a nagy tálba tesszük.
  6. A kaliforniai vagy kápia paprikát is vékony csíkokra vágjuk, és hozzátesszük a többihez.
  7. A kukoricakonzervet lecsöpögtetjük és szintén a többihez adjuk.
  8. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a porcukorral, a pirospaprikával és a köménnyel. Ráöntjük a salátára, és jól összekeverjük. Ha jó "tocsogós", akkor elegendő a massza. Ne legyen száraz! Majonézzel lehet még kiegészíteni.
  9. A hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek, majd tálalhatjuk :)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 271
elküldve: 2
receptkönyvben: 140
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Dömötör Detti

Mióta szakács: 2010.06.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

majonézes kínai kel saláta ananásszal és almával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dettidomotor
Dömötör Detti / dettidomotor Mon, 2010-09-13 13:13

Kedves Gargoyle/Eszter!
Most néztem a blogod, nem semmi, mennyi recepted van, le a kalappal előtted :)
Szeretek amúgy variálni meg alkotni, talán majd lassacskán sikerül feltenni az újításaimat, szívesen megosztom másokkal is :)
Örömmel láttam, hogy már több mint 150-en nézték meg a receptemet és 11-en fel is vették a receptkönyvükbe :) Olyan jól esik :)
Remélem ízleni is fog, párommal ez a kedvenc salátánk csak ajánlani tudom mindenkinek hogy minél előbb próbálja ki :)
Ma szerintem én is elkészítem :)

dettidomotor
Dömötör Detti / dettidomotor Mon, 2010-09-13 12:51

De aranyos vagy, nagyon szépen köszönöm :)
Lesz még egy receptem, már csak a fotó hiányzik, remélem az is tetszeni fog :)
Üdv
Detti

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-09-13 12:19

Szia Detti!
Szép és guszta a fotó is, csak így tovább! Látom ez az első recepted itt nálunk!
Isten hozott! :-)
Eszter

334
kínai kel 1 db
alma 2 kis db
ananászkonzerv 20 dkg
csemegekukorica 160 g
lila hagyma 2 közepes fej
párizsi 20 dkg
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
majonéz 200 g
tejföl 150 g
porcukor 2 ek
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál