Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai keles egytálétel

Kínai keles egytálétel
Kínai keles egytálétel
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, tartalmas leves hideg napokra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelt megtisztítjuk, mossuk, a torzsáját kivágjuk, hosszában elfelezzük és vékony csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A szalonnát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A zsírban a szalonnát pár percig sütjük, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre dinszteljük. Felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve kb. 30 percig főzzük.
  4. Közben a maradék zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A répát vékony szeletekre, a pórét vékony gyűrűkre, a burgonyát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Az egészet a leveshez adjuk, és további 20 percig főzzük.
  5. A leveshez adjuk a kelt, és további 10 percig főzzük. Ha szükséges, öntünk hozzá még levest. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 439
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

kelkáposztaleves gazdagon, szalonnás káposztaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

696
kínai kel 1 kg
vöröshagyma 100 g
kolozsvári szalonna 300 g
sertészsír 1 ek
alaplé 750 ml
sárgarépa 250 g
póréhagyma 250 g
burgonya 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0.25 tk