Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai keles fasírozott színes burgonyával

Kínai keles fasírozott színes burgonyával
Kínai keles fasírozott színes burgonyával
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a színes burgonyapürével sikerült megszeretteni az egyik unokámmal a krumplit. Mikor meglátta az asztalon, rögtön azt mondta, hogy ebből kér, de mind a három színből. Mi csak összenéztünk és csodálkoztunk, hogy ennyit jelent egy étel színes tálalása. Azóta is ez a kedvence.

hozzávalók / 4 adag

A töltött kelkáposztához

A színes bugonyapüréhez

  • 1 kg burgonya
  • 1 dl tej (attól függően, hogy hígabban vagy sűrűbben szeretjük)
  • 20 dkg brokkoli (megfőzve és pürésítve)
  • 2 ek ketchup

ajánlat

Tipp:
A burgonyapüré tálalásához egy keménypaírt használtam, amit bevontam fóliával, így nem folytak össze a színek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kínai kelt kettévágjuk, az egyik felét összevágjuk apróra,a másik felének a közepéból még vágunk ki kicsit, hogy a fasírozott beleférjen.
  2. A hozzávalókból elkészítjük a fasírozottat, hozzákeverjük az apróra vágott kínai kelt is, és az egész masszát beletöltjük a kivájt kelbe. Majd betakarjuk a bacon szeletekkel.
  3. Az egészet fóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, amibe 3 dl vizet öntünk, kb 45- perc- 1 óra hosszat sütjük 190 fokon, majd a fóliát eltávolítjuk, és felső álláson addig sütjük, míg a szalonna megpirul a tetején (kb 5 perc).
  4. A burgonyapüréhez a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, krumplinyomón átnyomjuk, tejjel lazítjuk és sóval ízesíjtük. A kész burgonyapürét 3 részre osztjuk, az egyik harmadot "üresen" hagyjuk, a másik kettőbe pedig belekeverjük az színezőanyagokat: a brokkolipürét, illetve a ketchup-öt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 544
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimlne

Mióta szakács: 2009.02.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai keles fasírt színes krumplipürével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-29 13:13

Bocsanat, de mekkora az a kinai kel amibe belefer 1kg husi? Ebben a pillanatban keszitettem el es nekem a 60 dkg husbol legalabb 10dkg kimaradt. Biztos 1kg a hus ebben a receptben?

Adrien
Adrien Fri, 2012-02-10 00:18

Én még csak most leltem meg ezt a receptet. A burgonya jópofa, egyszer biztos kipróbálom.
Azt viszont látom, hogy nem 1 kg husiról, hanem csak 1/2 kg-ról van szó a receptben. Tehát a kelbe pont az a fél kilo fér, ami neked is...

719
kínai kel 1 db
darált sertéshús 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
zsemle 1 db
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 12 szelet
burgonya 1 kg
tej 1 dl
brokkoli 20 dkg
ketchup 2 ek