Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai lepény

Kínai lepény
Kínai lepény
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyszerű és egyszerű recept az ázsiai ízek imádóinak!

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből és a vízből lágy tésztát gyúrunk, betakarjuk vizes konyharuhával, és fél órát pihentetjük.
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  3. A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett deszkán az egyiket vékonyra kinyújtjuk.
  4. A töltelék felét a képeken látható módon szétterítjük a tésztára, és összehajtogatjuk.
  5. A kezünkkel kerek formára formáljuk.
  6. A serpenyőnk méretére finoman kinyújtjuk (nem baj, ha a tészta felszakad).
  7. Egy öntött vas vagy teflon serpenyőt nagy lángon felforrósítunk, vajjal (olajjal) vékonyan megkenjük.
  8. 20 másodpercig nagy lángon süssük a lepényt, ezután fedjük be, a tüzet közepes fokozatra csökkentsük, és további 2 percig süssük.
  9. Megfordítjuk, és még 2 percet süssük.
  10. Az elkészült lepényeket négy részre vágjuk, és melegen fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 405
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai sertéshúsos lepény, húsos lepény szójaszósszal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Damilli
Damilli / Damilli Tue, 2011-11-22 14:01

Kedves NessaF,
lehet csirkehússal is, de szerintem már nem lesz olyan finom szaftos, ami a sertéshúsban található zsírnek köszönhető. A fűszerezést is természetesen lehet variálni, de már nem lesz kínai :)

NessaF
NessaF Tue, 2011-11-22 11:03

ez nagyon érdekesnek tűnik. Készíthetem csirkehússal is? eset
leg a fűszerezést variálni?

532
rétesliszt 20 dkg
víz 120 ml
darált sertéshús 30 dkg
gyömbér 1 kk
szójaszósz 2 ek
halszósz 1 teáskanál
szezámolaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
ecet 5 csepp
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek