Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai leves Mercedes konyhájából

Kínai leves Mercedes konyhájából
Kínai leves Mercedes konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak, mert szeretem a kínai jellegű ételeket. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk, az olajon fehéredésig sütjük, sózzuk, felöntjük 1,5 dl vízzel, lefedjük, 20 percig pároljuk.
  2. A póréhagymát felkarikázzuk.
  3. A répát és a shiitake gombát vékony csíkokra vágjuk. Ezt mind a húshoz keverjük, együtt pároljuk 2 percig, ekkor adjuk hozzá a fokhagymát, cayenne borsot, gyömbért és a kínai fűszerkeveréket.
  4. Felöntjük 1 liter vízzel vagy húslével. Hozzáadjuk a szójaszószt, kb 10 percig főzzük. Közben tegyük bele az üvegtésztát is.
  5. A keményítőt hideg vízzel kikeverjük, majd a leveshez öntjük, felforraljuk. Elkészült a levesünk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 985
elküldve: 2
receptkönyvben: 179
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

shiitake gombás leves, sertéshúsos kínai leves, szójaszószos kínai zöldséges húsleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taranikó
taranikó Sun, 2013-02-10 00:02

Nagyon finom lett, ez a levesünk a "kínai" hétvégénken, mindenkinek ízlett, bár sajnos üvegtésztát nem kaptam, így cérnametélttel készítettem. Köszi a receptet.:)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Thu, 2013-04-04 21:50

Kedves Anikó!Én is szoktam kínai napot tartani,viszont kínai hétvége még nem volt nálunk,de lehet kipróbálom:)Mindenesetre örülök,hogy bevált a receptem.Üdv:Mercedes

Torma
Torma / Torma Sat, 2012-11-17 04:55

Na, most ezt megennem!!! Friss koriander, ha van szezonban, egy plussz lenne :) Tüneményes a kis tányér!!! Jo recept Mercedes! üdv, Torma :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Thu, 2012-11-29 19:54

Hát én is megenném!Pedig most vacsoráztam:)leves mindig jöhet,imádom!Ezt a kinai jellegű csészét nemrég szereztem be,szerelem volt első látásra:)

322
sertéscomb 300 g
póréhagyma 1 db
shiitake gomba 4 db
sárgarépa 1 db
fokhagyma 3 gerezd
étkezési keményítő 1 evőkanál
szójaszósz 5 ek
mogyoróolaj 2 ek
gyömbér 1 csipet
cayenne bors 1 tk
sherryecet 1 teáskanál
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
üvegtészta 10 dkg
víz 1 l