Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai mézes-gyömbéres-citromos csirke

Kínai mézes-gyömbéres-citromos csirke
Kínai mézes-gyömbéres-citromos csirke
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kora reggel láttam egy műsort, ahol ezt az ételt készítették el. Azonnal tudtam, csak ez lehet nálunk az ebéd. Nem csalatkoztam benne, isteni volt.

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A szószhoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet levágjuk a csontjáról, és a két fél mellet beleforgatjuk a 3 ek kukoricaliszt, 1 kk só, 1/2 kk bors és 1 tk ötfűszerkeverék elegyébe.
  2. 2 ek szezámolajat felforrósítunk és a csirkemelleknek először a bőrös felét pirítjuk 3 percig, majd a húsosat 2 percig. Ekkor lefedjük és 20 perc alatt sütőben, hőlégkeverésen átsütjük.
  3. Egy lábasba belevágunk egy citromot és még egy levét hozzácsavarjuk, hozzákeverjük a mézet és a cukrot, a keskeny csíkokra vágott gyömbért, 1 tk ötfűszerkeveréket, 1 ek szójaszószt, majd felöntjük 2 dl alaplével, összeforraljuk, és végül besűrítjük 2 ek kukoricaliszttel vagy keményítővel.
  4. A tésztát és a fagyott zöldborsót 5-6 percre lobogó, sós vízbe tesszük, majd ha megfőtt (egyszerre) leszűrjük, tálba tesszük, ráöntünk 1 ek szezámolajat és 1 ek szójaszószt, összekeverjük. 
  5. Tálalásnál a csirkemellet felszeleteljük, és nyakon öntjük egy jó adag szósszal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 460
elküldve: 16
receptkönyvben: 364
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos csirke, mézes-gyömbéres csirkemell, kínai csirke spagettivel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erabera7
Erabera / erabera7 Tue, 2014-07-08 02:19

Az ötfűszer keverék összetételét megírnád nekem, Éva, ha megkérlek? :) Külföldön lakom, nálunk nincs ilyen, így megnézném mi van itthon hozzá.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2014-07-08 09:09

2 kanál szecsuáni bors / vagy chili
8 csillag- vagy 2 kanál őrölt ánizs
1 kanál őrölt szegfűszeg
1 kanál őrölt fahéj
1 kanál őrölt édeskömény
Könnyen elkészítheted magadnak. Én számos fűszerkeveréket magam keverek.
Üdv: Évi néni

A friss chilit pirítsd meg egy száraz serpenyőben. Állandó rázogatás mellett 2-3 percig süsd közepes lángon, amíg nem kezded érezni az illatát. Kávédarálón őröld meg a csillagánizzsal együtt. Keverd hozzájuk a többi fűszert, majd együtt törd őket porrá a darálóban. Légmentes dobozban hónapokig használható.

LV55
LV55 Fri, 2013-09-13 11:25

Szia! ha nem bőrös a csirkemell, akkor mi van? (még soha nem találtam olyat)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-06-14 14:21

Ne viccelj, még jobb. Már láss is neki. Vigyázz, ne süsd túl a kacsamellet. Jó étvágyat hozzá!
Üdv: Évi néni

1195
csirkemell (csontos) 50 dkg
1 kk
bors 0.5 kk
kukoricaliszt 3 evőkanál
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
szezámolaj 2 ek
citrom 2 db
gyömbér 5 cm
méz 1 dl
nádcukor 2 ek
szárnyas alaplé 2 dl
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
szójaszósz 1 ek
kukoricaliszt 2 evőkanál
spagetti tészta 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
szezámolaj 1 ek
szójaszósz 1 ek
0 ízlés szerint