Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai mézes-szezámmagos csirkemellfalatok

Kínai mézes-szezámmagos csirkemellfalatok
Kínai mézes-szezámmagos csirkemellfalatok
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megmondom őszintén, hogy nem vagyok rajongója az édesített húsoknak. Ha évente kétszer be is esünk egy kínai gyorsbüfébe, akkor sem ezt az ételt eszem. Ma azonban olyannyira megkívántam, hogy belevágtam az elkészítésébe. Pont olyan tömény lett, mint amilyennek lennie kell, belül a csirkemell omlòs,a bunda pedig tökéletesen ropog, amiért oly sokan kedvelik ezt az ételt. Az, hogy hány személyre elegendő, azt igazából nem tudtam behatárolni, mert nekem egy pár szem is sok volt az édessége miatt, de valamit írnom kellett... A chiliszószt helyettesíthetjük erős pistával, állítólag a kínaikban ezt használják, de el is hagyhatjuk, ha nem szeretjük a csípőset.

hozzávalók / 3 adag

A bundás csirkemellhez

A mázhoz

ajánlat

Tálalhatjuk kínai sült tésztával, tojásos rizzsel vagy sült krumplival is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kb 3 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük, a csirkemell kockákat megforgatjuk benne, majd 3 részletben BŐ olajban kisütjük. Adagonként max. 5 percig.
  3. Ezután papírszalvétára téve lecsepegtetjük róla az olajat.
  4. A máz hozzávalóit a szezámmag kivételével összekeverjük, és egy serpenyőbe téve felforrósítjuk.
  5. Beleforgatjuk alaposan a csirkefalatokat, hogy minden oldalát jól körbeölelje a máz, de vigyázva, hogy a bunda ne törjön össze. Megszórjuk a szezámmaggal,1 percig pirítjuk.
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 85 828
elküldve: 46
receptkönyvben: 1 897
elkészítve: 109/127
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes csirkefalatok, szezámmagos csirkefalatok, kínai bundás csirkefalatkák

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aptg.gabi
aptg.gabi Sun, 2015-01-04 19:33

Köszönöm ezt az isteni receptet! Évek óta kutattam, hogy kell megcsinálni! :)

baratmama
baratmama Wed, 2014-11-19 19:18

Most találtam a receptet, azt szeretném megkérdezni, hogy a csirkemellfilé tényleg 50 gramm, vagy téves a mennyiség?Köszi a választ előre is.Erzsike.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2014-11-19 20:06

Szia!
Természetesen 500 gramm csirkemellfilé kell ehhez a recepthez.
A szerkesztők ha belenyúlnak mindig ez van,bocsánat.
Át is írom.
Szép estét!
Üdv:Mercedes

newliner
newliner Sun, 2014-07-13 13:44

Szia! Nagyon köszönöm a receptet, igazán finom lett. Még sohasem készítettem kínait, de istenien sikerült! A család kedvence lett, elsőre!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2014-07-21 21:08

Szia!
Akkor nagyon ügyes vagy,ha elsöre családkedvenc ételt varázsoltál az asztalra :)
Csak így tovább!
Üdv:Mercedes

misscorpio
misscorpio Fri, 2014-07-11 11:00

mi az hogy a végén összepirítjuk az egészet,miután kisütjük még pirítjuk?? Érthetöbben írd! köszönöm

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2014-07-21 21:11

Szia!
Elöször is eleszítjük a csirkemellfalatokat,magyarul a bebundázott húst kisütjük,lecsepegtetjük,majd a máz hozzávalóit összekevered,felmelegíted és beleforgatod a csirkefalatokat,majd hozzáadod a szezámmagot és az egészet összepirítod.
Remélem így már érthetö.
Üdv

mesemasa
mesemasa Fri, 2013-12-20 17:01

Szia Merci! :) először is isteniek a receptjeid! nem győzöm lementeni őket. másodszor pedig, ehhez a recepthez is nagy kedvet kaptam, csak épp nem értettem a végét. nem tudom hogy az az "egy percig pirítjuk" az a mázatott csirkebundára, vagy a szezámmagra utal? Kellemes ünnepeket! Üdv: mesemasa

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2014-01-15 09:32

Kedves Mesemasa!
Ne haragudj a késői válaszért,valahogy elkerülte a figyelmemet kérdésed.
A végén összepirítjuk az egészet..
Köszönöm a dícséretet is :)
Szép napot!
Üdv:Mercedes

sutonekati
sutonekati Sun, 2013-10-20 14:58

Szia! Mit ronthattam el, az enyémnek nem lett ropogós a bundája, pedig kipróbáltam teljes lángon és takarékon is?

1058
csirkemell filé 500 g
finomliszt 5 evőkanál
étkezési keményítő 3 evőkanál
sütőpor 1 teáskanál
tojás 1 db
mogyoróolaj 2 ek
1 csipet
víz 160 ml
cukor 4 csapott ek
méz 2 ek
ketchup 1 ek
szezámmag 2 ek
sherryecet 1 ek
chiliszósz 3 teáskanál
napraforgó olaj 2 dl