Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai mogyorós csirke

Kínai mogyorós csirke
Kínai mogyorós csirke
65 perc / előkészület: 50 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőméknél szokott sokszor ez lenni az ebéd. Kiderült, hogy nekünk is meg van a recept, úgyhogy én is elkészítettem- nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét 3x1 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk, és megforgatjuk egy evőkanál étkezési keményítőben. A tojásfehérjét villával enyhén habosra verjük, és hozzáadjuk a csirkéhez. A húst 10 percre félretesszük.
  2. Felkarikázzuk az újhagyma fehér szárát, a mogyorót durvára őröljük.
  3. Elkészítjük a mártást: a szójaszószt, a rizsecetet, két evőkanál étkezési keményítőt, a gyömbért és a vizet simára keverjük.
  4. Egy serpenyőbe beleöntünk egy evőkanál olajat, és átpirítjuk rajta a mogyorót, majd kiszedjük.
  5. A serpenyőbe beleöntünk még két evőkanál olajat, felhevítjük, rátesszük a csirkét, megszórjuk barna cukorral, és kb. 10 perc alatt megsütjük a húst.
  6. A megsült csirkéhez hozzáöntjük a mártást, a mogyorót és az újhagymát.
  7. 5-6 perc alatt, kevergetve, amíg a mártás besűrűsödik, összepirítjuk az ételt.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 042
elküldve: 1
receptkönyvben: 453
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mogyorós csirke gyömbérrel és szójaszósszal, szójaszószos-gyömbéres mogyorós csirke

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mkrivan
mkrivan Sat, 2013-08-03 20:38

valaki olvassa is, hogy mit ír le a receptben? ... a mogyorót durvára őröljük (2.) ... majd átpirítjuk a mogyorót olajban és kiszedjük (4.) ... valaki megmondaná, hogy a durvára őrölt mogyorót az olajban való pirítás után hogyan lehet kiszedni? ... nonszensz ... sokkal jobb lenne, ha kevesebb, de minőségi receptek lennének az interneten, ezzel rengeteg időt lehetne megspórolni az amatőr próbálkozók számára, és sokkal több sikerélményt szerezni, előre is köszönöm a jövőben az ez irányú törekvéseket!

Nolina
Nolina Sun, 2013-09-29 09:07

Miért kell kötözködni??? Ha nem tetszik valami akkor ne csináld, én is így szoktam, de nem becsmérelem a másik munkáját!!!
Finomabban is fellehet hívni a figyelmét bárkinek ha elírt valamit, vagy egyéb hiányosságot találsz a leírásában!
Az a baj hogy interneten az ilyen rossz indulatú embereket is meglehet találni, nemhogy még 1-1 elírt szöveget. DE az első sokkal rosszabb :(.....mert a másodikat lehet korrigálni, az elsőt meg esetleg ki, vagy eltiltani az oldaltól!

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2013-09-13 11:47

Ez egy Stahl recept alapján készült, szerintem ő tudja, hogy mit csinál... A durvára őrölt mogyoró olyan, mintha egy szem mogyorót négyfelé vágnál. Ha meg nem tetszik, fel lehet cserélni a két lépést, először a mogyorót megpirítani, majd utána durvára őrölni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-27 06:56

Érdemes natúr mogyoróval főzni, akkor bátrabban, ízlésünk szerint használhatjuk az egyéb hozzávalókat.Úgy a mennyiségeket sem kell patikamérlegen mérni. Ha több mogyorót vagy szójaszószt tennénk bele, akkor sem sózzuk el az ételt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-12-18 19:42

Szia,milyen köret illik hozzá?Üdv.Kriszti

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2009-12-18 23:05

Szia! Lehet hozzá rizst enni, vagy esetleg kipróbálhatod a kínai rizstésztát.

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2009-12-17 08:04

Még nem próbáltam, de szerintem jó azzal is, csak akkor valamilyen világosabb színűvel, pl. fehérborecettel. A rizsecet 4,2 %-os, úgyhogy ha több %-osat teszel, akkor egy kicsit kevesebbet.

villers
villers Thu, 2009-12-17 11:59

Köszi a választ, én is ilyesmire gondoltam, most éppen almaecet van itthon :o)

384
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
tojásfehérje 1 db
újhagyma 1 db
földimogyoró 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
barna cukor 1 teáskanál
szójaszósz 2 ek
rizsecet 1 ek
étkezési keményítő 3 csapott ek
gyömbér 1 kk
víz 3 dl