Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai mustáros-mézes csirke rántottás rizzsel

Kínai mustáros-mézes csirke rántottás rizzsel
Kínai mustáros-mézes csirke rántottás rizzsel
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek étterembe járni, bár nagyon ritkán teszem/ adatik meg. Nem kizárólag a hangulatért, az evés öröméért, hanem az étlap böngészéséért is szeretem. Imádom, ahogy olvasom az étlapot, megszáll az ihlet és rám ront a kreativitás. Jobbnál jobb receptötletek, ízkombinációk cikáznak a fejemben, legjobb lenne, ha azonnal mindet papírra is vetném. Persze tudom, hogy a legtöbb étterem étlapja az internet segítségével már otthonról elérhető, valahogy mégis kell az az apró plusz, az az extra csavar, amit megmozgat bennem valamit... valami, amit a hely atmoszférájának hívnak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet besózzuk, beborsozzuk és hagyjuk fél óráig a fűszerekben állni.
  2. Közben vizet forralunk, majd jól összekeverjük egy tálban a forró vizet mustárral, mézzel, fokhagyma darabokkal, citromhéjjal és citromlével, valamint pirospaprika porral. 
  3. Wokban kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a csirkedarabkákat, majd fehérre pirítjuk. Ehhez öntjük a mixet, amit előzőleg elkészítettünk, majd hozzáadjuk a húsleves kockákat is. 
  4. Most egy nagyon híg levet kaptunk. Alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a gázt/ főzőlapot, és hagyjuk addig rotyogni, míg a szósz be nem sűrűsödik. Ha már jó sűrű a szósz, a gázt/ főzőlapot a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és jól rákaramellizáljuk a mézes szószt. 
  5. Időközben két tojásból a szokásos módon rántottát készítünk, majd főtt rizzsel összekeverjük. Ezt szolgáljuk fel köretként a húshoz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 29 132
elküldve: 24
receptkönyvben: 435
elkészítve: 50/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézzel karamellizált mustáros csirke, mézes-mustáros csirkemell, mézes-mustáros csirke tojásos rizzsel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mesivagyokszia
Mesivagyokszia / mesivagyokszia Tue, 2015-06-30 15:21

Imádom ezt a receptet, annyira egyszerű és különleges ízű! Szerintem az arányok is pont így jók mindenből. Én szójaszószos , pirított zöldséges tésztával szoktam készíteni és a végén össze forgatom. Szeretjük :)

Szandra2222
Szandra2222 Sat, 2014-09-13 14:44

Nagyon jól hangzik a recept. Biztos, hogy kipróbálom. Első olvasásra egyedül a pirospaprikát nem találom beleillőnek. Nem lesz tőle pörköltszerű?

KittusCa
Kittusca / KittusCa Sun, 2014-01-19 22:04

Szia.
Elkészítettem az ételt, megvallom őszintén, hogy szerintem egy citrom héja+leve nagyon sok bele, szerintem bőven elég egy fél is, valamint a végén a második leveskockát én már nem tettem bele, mivel az elején sóztam, ezért elég volt bele egy is.
Egyébként a páromnak nagyon ízlett.
Szóval köszönöm a receptet!

Márti1969
Madeira / Márti1969 Tue, 2014-01-07 21:27

Nem tudom, mit ronthattam el, de gyakorlatilag ehetetlen lett,..Annyira intenzív az íze, szerintem a leveskocka nem kellene már bele.

szakacstunder
szakacstunder Fri, 2013-06-14 21:01

Érdemes volt elkészíteni, mivel nagyon-nagyon fincsi lett!!!
Csak ajánlani tudom! :)

531
csirkemell filé 500 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
mustár 3 ek
méz 50 ml
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
citrom 1 db
leveskocka 2 db
víz 200 ml
rizs 250 g
tojás 2 db