Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai ötfűszeres-szójaszószos csirkecomb

Kínai ötfűszeres-szójaszószos csirkecomb
Kínai ötfűszeres-szójaszószos csirkecomb
70 perc / előkészület: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkét nagyon szeretjük. Az utóbbi időben, a csodás fűszerek által, melyeket a barátnőm hozott ,a család igencsak megkedvelte a kínait. Ezért - bár hasonló recept már van fenn - most kissé merészebben ízesítve, bevállaltam ezt a módozatot, és nagyon nagy sikere lett!
Talán legközelebb bevállalom a tipikus kínai tésztát, most még nem ment. De ez is tökéletes volt, sőt!
Bemerészkedek az indiai és a keleties (marokkói stb.) ízvilágba is, hátha nekem is sikerül. Kíváncsi vagyok rá, a család is, étterembe meg úgysem jutunk el. Tehát kalandra -azaz főzőkanálra fel!
 

hozzávalók / 4 adag

A csirkecombhoz

A körethez

ajánlat

Savanyúságnak ettünk mellé házi uborkát. Ezzel meglett minden, ami általában a kínait  jellemzi, kicsit csípős, édes, sós, a savanyút az uborka adta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, félbevágjuk és a felesleges vizet felitatjuk róla.
  2.  A bacont felcsíkozzuk, a babkonzervet és házi paradicsomleves üveget kinyitjuk, pucoljuk és zuzzuk a fokhagymát.
  3. A zacskóba tegyük a hozzávalók felét: vegetát, borsot, kínai ötfűszerkeveréket,  fokhagymát, paradicsomlét, mézkaramellt, világos és sötét szójaszószt, a vörös konzerv babot, bacon felcsíkozva, majd a húsokat.
  4. Erre mindennek a másik fele: vegeta, bors, kínai ötfűszerkeverék, fokhagyma, paradicsomlé, mézkaramell, sötét és világos szójaszósz, vörös konzerv bab, bacon.
  5. A  zacskó száját befogva, szép lassan átmozgatjuk, átforgatjuk, majd amikor már úgy látjuk,  minden összekeveredett, minden elért a húsokhoz, lezárjuk a sütőzacskót.
  6. Tepsibe téve, a zacskó tetején 4-5 lyukat szúrva fogpiszkálóval, betesszük a sütőbe, és közepes lángon, 50-60 percet sütjük 160-170 fokon. (Nem kell magasabb, hogy mindenütt jó alaposan átpárolódjon,átsüljön a hús és a mellette lévő fűszerek ízét átvehesse.)

Köret készítése:


  1. A tésztát sós, olajos forró, lobogó vízben kifőzzük, nem kell teljesen puhára főzni, elég az olaszos mód, hisz a szósz úgyis belepi tálaláskor.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20x8 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 745
elküldve: 1
receptkönyvben: 152
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Mézes-kínai fűszeres-szójaszószos csirkecomb szélesmetélttel, Kínai fűszeres csirkecomb tésztával, Csirkecomb mézes-szójaszószos-kínaifűszeres szószban tésztával,

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RobertTari
RobertTari Wed, 2016-02-03 12:01

Már többször elkészítettem. Amellett, hogy isteni egyszerű, mint a faék. Hibátlan Köszönöm a receptet.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2016-05-28 08:14

Kedves RobertTarI !

Köszönöm szépen. :)
További jó sütés-főzést kívánok, szép nyári napokat, kellemes akár szabadtéri sütögetést, és nyári pihenést :) .
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-06 21:39

Kedves Bogi! Köszi szépen, legközelebb azzal a tésztával próbálkozok, a húsfélék már mennek.Gondolom.Köszi:Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-10-06 06:45

Nagyon jó kis recept!
A kínai tésztától ne félj,nagyon jó.Üdv:Bogi

1468
bacon 35 dkg
paradicsomlé 300 ml
vörösbab 40 dkg
ételízesítő 0.5 ek
curry por 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
négyszínű bors 1 tk
kínai ötfűszer-keverék 4 teáskanál
szójaszósz 5 ek
szójaszósz 5 ek
méz 3 ek
csirkecomb 70 dkg
tészta 500 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
víz 2 l