Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai paradicsomleves

Kínai paradicsomleves
Kínai paradicsomleves
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az ázsiai ízeket. Ha Hollandiában vagyunk, sosem bírom megállni, hogy legalább egyszer ne egyek. Ha itthon vagyunk, akkor viszont sokszor hiányzik. Többször is megpróbáltuk elkészíteni otthoni körülmények között is, de az íze sosem volt ugyanaz. Egészen mostanáig, mikor is végre sikerült reprodukálni azt a jól ismert, vágyott ízt. Talán még finomabb is, mint az eredeti. Na jó, ugyanolyan finom. :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Másnap fogyasztva még finomabb. Hagymás kenyérrel vagy fokhagymás baguettel tálalva nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húst, és együtt összepirítjuk őket. Adjuk hozzá a fokhagymapürét és a paradicsompürét.
  2. Öntsük fel 1 liter vízzel, és adjuk hozzá a leveskockákat, majd hagyjuk 1 órán át főni.
  3. Vegyük ki a húsdarabokat a levesből, tegyük félre melegen tartva.
  4. Adjunk a leveshez 1 liter paradicsomlevet, és forraljuk fel.
  5. Egy tálban keverjünk össze: cukrot, ketjapot (szójaszósz), ecetet, sambalt (csípős paprikakrémet), őrölt gyömbért és citromfüvet (citromlevet). Keverjük őket össze, és így adjuk hozzá a leveshez.
  6. Keverjünk össze mazeinat (ételsűrítő port) egy csésze hideg vízzel, és keverjük egyenletes masszává, majd így adjuk hozzá a leveshez.
  7. Adjuk a leveshez a mihoet (tésztát), hagyjuk 20 percig főni, és ezt követően adjuk a leveshez a húst, amivel még kis ideig (kb. 5 percig) együtt forraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 752
elküldve: 3
receptkönyvben: 174
elkészítve: 21/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

keleti leves, paradicsomos csirkeleves, ázsiai paradicsomleves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agyi
agyi Fri, 2017-04-14 18:26

Hát nem bírom ki reagálás nélkül életem legjobb par levese, de mintha el lenne írva, vagyis nem, EL VAN ÍRVA! " 6 evőkanál cukor, és 2 evőkanál ecet, ez komoly?

agyi
agyi Mon, 2014-09-22 14:25

kis változtatásokkal, a legjobb paradicsom leves amit ismerek, de az a 6 evő kanál cukor az elírás?

agyi
agyi Sun, 2013-09-29 12:39

Kedves Kicsiboszi!
én már többször megcsináltam ezt a receptet, sokkal kevesebb cukorral, de nagyon nagy sikerrel, az öt fűszer jó hozzá, és az üvegtészta is, csak azt nem szabad főzni, csak forrón beletenni. köszi a receptet, a kedvencem lett.

Sakuh
Sakuh Mon, 2013-06-03 19:13

Szia! Csak kíváncsiságból, Te honnan szereztél ázsiai tésztát? (fura kérdés tudom, de vidéki vagyok, egy tésztáért nem megyek fel a fővárosba. :D) Vagy esetleg milyen tésztával lehetne pótolni? Mit ajánlasz? Mert ugye ezeket a tésztákat elég leforrázni, de ha egy könnyen beszerezhető leves tésztát adok hozzá, akkor előtte ne főzzem ki vagy simán tegyem bele?

ELF eleven
ELF eleven Mon, 2019-07-01 19:01

szerencsére vidéken is egysre több a nagyobb választékú kisbolt, de spárokban, tescókban is van vidéken is. kínai vegyesboltokban is, ott főleg kincseket lel az ember. Az elkészítés rajtuk szokott lenni amin "lemutogatják" az elkészítést nyelv ismeret nem is kell hozzá. Ha nagyon nem találok mást, akkor vifon, smack leveesetk fűszer nélkül csak a tésztát belefőzöm, de abból is van sokfajta, búzatészta, tojásmentes, rizstészta ilyenekben nem láttam még. Egyszer sima cérnametélttel csináltam egy ázsiai levest. Furcsa volt de jó, csak nem az az autentikus

ELF eleven
ELF eleven Mon, 2019-07-01 19:02

Sajnos nem volt más lehetőségem bolt már nem volt, az étel meg félig készen. vicces helyzetek megesnek.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-06-05 10:32

Szia! Én is vidéken élek, a tésztát a LIDL és/vagy Aldi ázsiai hetein szoktam vásárolni. Lényegében használhatsz bármely más tésztát is, csak mint ahogy te is írtad, a főzési idő fog eltérni. Vagy kifőzve add hozzá a tésztát, vagy főzd a nyers tésztát hosszabb ideig a levesben (azaz add hozzá korábban). Remélem tudtam segíteni. Szép napot!!

szteri
szteri / szteri Sat, 2013-01-12 19:56

Kedves Na ezt süsd ki!
Köszi a nagyon klassz receptet!! A Ferjem keszitette el nekünk vacsorara, a gyerekeknek is nagyon izlett. A fözesi idö vegen kevertünk meg bele 1 kaveskanal kinai 7 füszer kevereket. Tenyleg isteni :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-03-06 16:45

Örülök, hogy ízlett a recept. A 7 fűszer keverék nagyon jól hangzik. Én is be fogom szerezni, és legközelebb kipróbálom. Szép napot! Üdv: Na ezt süsd ki!

187
víz 1 l
paradicsomlé 10 dl
csirkemell filé 2 db
leveskocka 2 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 140 g
cukor 6 ek
szójaszósz 4 ek
ecet 2 ek
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
gyömbérpor 1 kk
citromfű 0.5 teáskanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
ázsiai tészta 5 dkg