Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai pirított rizs

Kínai pirított rizs
Kínai pirított rizs
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A japán tésztalevesem után következő fogás volt, annak a maradék húsából.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A kínai étrendben a rizs önálló fogás, nem köret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megpároljuk a vízzel, sóval a tűzön, vagy 175 °C fokos sütőben 10-15 perc alatt.
  2. Egy wokban vagy valamilyen nehezebb vasedényben fogjuk elkészíteni a pirított rizst. A hagymát összevágjuk, a tojást felkeverjük.
  3. Mikor a wok már tűzforró, beleöntjük az olajat, és ha már szinte füstöl, hozzáöntjük a tojást, hagymát, és a kanállal apróbb darabokra szedjük. Gyorsan kell dolgoznunk.
  4. Hozzászedjük a kicsit fellazított párolt rizst, a szója- és halszószt, és nagyjából 1 percig együtt pirítjuk forgatva, majd tálalunk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 775
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyha: kínai
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
konyhatechnológia: wok receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizsköret, pirított rizs, tojásos rizs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

559
jázmin rizs 1 bögre
víz 4.25 dl
1 kávéskanál
újhagyma 2 közepes db
tojás 2 db
napraforgó olaj 3 ek
szójaszósz 1.5 ek
halszósz 1.5 ek