Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai pirított rizs Júliától

Kínai pirított rizs Júliától
Kínai pirított rizs Júliától
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a gyors, olajos, kínai kajákat, de általában nincsen kedvem rendelni valahonnan vagy lemenni érte, meg pénzkidobás is, amikor sokkal finomabb és egészségesebben meg tudom csinálni otthon magamnak, de általában több embernek, mert kínai kaját egyszerűen nem lehet egy emberre főzni, nekem mindig egy hadseregnyi adag jön ki belőle. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha éppen akad, akkor nyugodtan lehet bele tenni egy kis gyömbért és fahéjat is, attól igazán autentikus lesz az íze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is feltesszük a rizst főni.
  2. Közben a pulykát is megpirítjuk az olajon vagy vízen, és apró darabokra feldaraboljuk (inkább szaggatgatjuk).
  3. Egy másik serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a lilahagymát, majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket is, amíg minden kellemesre meg nem fő/pirul.
  4. Hozzáadjuk a leszűrt rizst, összeforgatjuk egy picit, majd a pulykahusit is beleforgatjuk. Pirítjuk a serpenyőben, és ekkor elkezdjük ízesíteni is szójaszósszal, sóval, borssal.
  5. Legvégül ráütünk egy tojást, és gyorsan összekeverjük az egészet, hogy az mindenhol befedje a rizsszemeket és a zöldségeket. Melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 13 052
elküldve: 1
receptkönyvben: 129
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
106 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai sült rizs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Naschkatze
Naschkatze Mon, 2015-09-07 20:52

Szerintem klassz recept, finom és gyorsan elkészül. A tojást kihagytam, több szójaszószt adtam hozzá és egy kis gerezd fokhagymát reszeltem bele a végén - a fokhagyma nagyon feldobja!

Hurricane
Hurricane Tue, 2015-03-24 22:47

Én megcsináltam, de csak úgy, hogy az alapanyagokat vettem alapul, a többit meg úgy, ahogy jól esett sorrendben. Bár egyszerre pirítottam a zöldséget és a csirkét, úgy is finom lett, csak több szójaszószt tettem és jobban érződik, mint szerettem volna.

stee146
Róbert :) / stee146 Mon, 2015-03-23 17:03

Szerintem az elkészítésen lenne mit javítani... Az alapanyagoknál csirke van, az elkészítés 2. pontjában pulyka....
A 3. pont elején nem derül ki mit pirítunk először...
És tovább még nem is olvastam...

476
barnarizs 15 dkg
pulykamell 10 dkg
lila hagyma 0.5 közepes db
zöldségkeverék 10 dkg
szójaszósz 3 ek
tojás 1 db
víz 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek