Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Kínai" pirított tészta

"Kínai" pirított tészta
"Kínai" pirított tészta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a receptnek talán annyi köze van a kínaiakhoz, mint nekem kék szemmel és szőke hajjal. :)
Nem vagyok nagy rajongója a kínai kajáknak, egyedül a pirított tésztának. Több receptet is kipróbáltam, de valahogy egyik se volt olyan, ami az én számnak megfelelt volna. Sokáig azt hittem, hogy a pirított tészta főétel, aztán valaki közölte, hogy az a köret, úgyhogy megalkottam egy főételnyi köretet saját kitalálás alapján. A mértékegységek nem biztos, hogy pontosak, fűszerezni szemre és ízlésre szoktam, de remélem mindenkinek ízleni fog. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta pirítása

  1. Én egy nagy serpenyőt használtam, ebben készült minden. Először szárazon megpirítjuk benne a spagetti tésztát. Figyelni kell rá, mert könnyen odaég. Én több kisebb adagban csináltam, ami kész, azt félretesszük.

Húsi elkészítése

  1. A fokhagymát összenyomjuk fokhagymanyomóval rá a csirkemellre. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és összekeverjük vele.
  2. Egy 5-10 percre félretesszük. Az se gond, ha nincs rá idő, de jobb ha picit áll.
  3. A serpenyőben hevítjük az olajat, beleszórjuk a csirkemellet, majd pirosra sütjük.
  4. Amikor kész, azt is kiszedjük, és félretesszük.

Zöldségek elkészítése

  1. A répát csíkokra, a káposztát és a paprikát kockákra, a gombát és a hagymát pedig cikkekre vágjuk.
  2. Még mindig ugyanabba a serpenyőbe ahonnan a csirkét kivettük, ha szükséges öntünk még egy kis olajat, és beleszórjuk először a répát és a káposztát, mert azok puhulnak meg legnehezebben. Majd amikor már kevésbé kemények, hozzádobjuk a gombát, a paprikát és a hagymát.
  3. Ízlés szerint öntöttünk hozzá szójaszószt és worcestershire-szószt. Nem sokat, csak, hogy legyen egy kis íze. Kicsit a zöldséget is megsózzuk.
  4. Amikor a répa már majdnem puha, de inkább egy kicsit még ropogós, hozzádobjuk a koktélparadicsomot, és egy picit azt is pirítjuk. Nem sokat, mert pár perc után szétesik.
  5. Amikor kész, ezt is kiszedjük, és félretesszük.

A fúzió

  1. A serpenyőbe, amiből kiszedtük a zöldséget beletesszük a tésztát. Felöntjük 6 deci vízzel. Öntünk hozzá szójaszószt és egy kicsi worcestershire-szósz ehhez is. Szójaszószból én kb. fél decit öntöttem hozzá kisebb adagokban, folyamatosan kóstolgatva, mert töményen nem szeretem.
  2. Az elpárolgott vizet folyamatosan pótolgatjuk, és kevergetjük időnként egészen addig, míg a tészta megpuhul.
  3. Amikor a tészta puha, a víz már majdnem teljesen elpárolgott alóla, hozzáadjuk a csirkemellet és a zöldségeket, majd óvatosan összekeverjük. Picit várunk, míg a zöldség és a csirke ismét átmelegszik, és már ehetjük is. Ízlés szerint sózhatjuk is a tésztát, én túlsóztam a zöldséget, úgyhogy a tésztára már kevesebbet tettem, így nem lett annyira sós az egész étel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 93 536
elküldve: 8
receptkönyvben: 237
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Rikus

Mióta szakács: 2012.10.31.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pirított zöldséges tészta, csirkemelles zöldséges pirított tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

568
csirkemell filé 300 g
spagetti tészta 400 g
sárgarépa 1 közepes db
vöröskáposzta 1 kis fej
kápia paprika 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
csiperkegomba 200 g
koktélparadicsom 5 db
fokhagyma 3 gerezd
szójaszósz 50 ml
worcestershire-szósz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 6 dl